Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Oled C9 inbrand preventie?


30 mei, 2020, Categorie:

Dag,

heb nu de lg Oled C9 een week in huis en man wat is dit een jongensdroom om gewoon zo’n Oled in huis te hebben hangen. Maar nu de formule 1 weer gaat beginnen en de voetbal al is opgestart, hoe voorkom ik het inbranden ? ik heb helderheid al wat lager gezet.

hebben jullie tips hoe jullie dit doen of ? Weten jullie hoe en wat ik moet doen ?

 

Antwoorden

En las ergens dat ziggo gebruikt maakt van doorzichtige logo’s dat dat minder erg is als je er ongeveer 2 uur naar kijkt ? Op een Oled scherm ?

Contrast en oled lampje lager zetten of kies een bios stand in de kleur presets. Voer regelmatig Oled schermonderhoud uit. Altijd op standbye laten staan.

Beste,

C9 is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen voor beeld retentie en of inbranding.

Bekijk dit filmpje eens ;

– https://www.youtube.com/watch?v=renV1x2xTAY&t=3s

Veel plezier !

Bedankt jongens ! Ga dit gelijk uitvoeren en bedankt voor jullie tips

Ik krijg hem vandaag binnen, is er nog iets wat je moet doen als je begint met kijken ? Met zoveel aantal uur of alleen dit kijken of alleen dat of andere dingen ? Wat is het beste voor de Oled ?

Beste,

Wisselen van content is altijd een goede optie, uren staren naar een nieuwslogo is af te raden, uren dezelfde game ook maar dan de extreme gevallen . alle tips staan in het filmpje hierboven  in de link en na een 100 tal uur is hij ingespeeld en klaar voor kalibratie mocht je dat willen.

Succes !

Ok dank, ik ga filmpje nog even keer bestuderen.

oled lamp hoogste is 80 en ik heb hem op 45 en contrast ook op 45 en helderheid 45 is dit oké ? Want hierdoor is hij wel heel donker maar zo voorkom je hopelijk wel het meeste ?

en tijdens films zie je bij heel veel zwarte balken boven en onder ? Die blijven aantal uren stil op dezelfde plek ? Hoe zit het bij dat ? Ook gevaar van inbranden ? Aangezien de lampjes uit gaan bij zwart ?

Contrast en helderheid mogen omhoog, zet beeld niet op auto dimmen en verander eco naar bioscoop of standaard. Zwarte balken branden niet in.

Top  !! In 1 dag al mijn vragen opgelost ! Super jongens bedankt ! Dit helpt mij weer een tijdje vooruit

Beste,

Probeer deze eens helpt je al een flink eind op weg

– https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9-oled/settings

Mvg,

Ik heb de tv ongeveer een halve dag, en ik deed de 5% grey test en zag aan de zijkanten vage dunne lijnen, horizontaal en verticaal en  wazige plekken. Terwijl ik de tv op lage standen gebruik, en alleen films. Is dit normaal ? Heb ook al pixel refresh gedaan en zie het alleen bij greyscale.

Beste,

Als je het bij normaal kijken niet ziet dan is alles ok . Ieder paneel heeft zijn kleine afwijkingen en geen enkel paneel is 100 procent vrij . Let op bij teveel gebruik van pixel refresh en zeker bij het inlopen van het paneel bij onoordeelkundig gebruik kan je garantie vanuit Lg vervallen.

Indien het storend is paneel terugsturen wegens te hoge afwijkingen van de norm.

Succes !

Oh bedankt dat je dit vermeld dat wist ik niet. Maar tv die doet toch pixel refresh automatisch als je hem uitzet ? Of moet je dat telkens handmatig doen ?

Beste,

Nee, als je handmatig  forceert   je het gebruik ervan en daardoor kan er op de lange duur kwaliteitsverschil optreden. Alles op auto en standby laten . Teveel manuele interventie is nooit goed op een oled scherm ivm schermonderhoud.

Mvg,

Oeps heb dat dus 2x handmatig gedaan omdat ik beetje met alles aan het uitzoeken was. Nou hopen dat schade meevalt. Ik heb werkelijk alles opgezocht maar deze info van jou nergens tegen gekomen thx !!

Beste,

– https://www.youtube.com/watch?v=o0BwjgWR5Pg

Vanaf minuut 13 wordt daar meer uitleg overgegeven en bij deze sluit ik het  onderwerp af.

Mvg,