Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG 42LB670V aansluiten op receiver?


11 oktober, 2014, Categorie:

Onlangs een Lg 42LB670v smart tv aangeschaft. Nu heb ik een harman kardon 235 avr reciever en deze wil ik dus aansluiten op mijn tv. Omdat ik geen hdmi aansluiting op mijn reciever heb zitten dacht ik dit te doen via een optische kabel, helaas zonder resultaat. Als ik mijn receiver wil instellen op optisch dan springt hij gelijk weer op analog. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Antwoorden

Zorg dat je in de instellingen van de receiver aangeeft dat de input van de tv digitaal is en dus via de optische aansluiting komt. Zorg ook dat de aansluiting correct is en de connector goed verbonden is met zowel tv als receiver.

Maar als ik de OSB knop indruk waarmee je in een menu hoort te komen werkt dit dus niet. Wel heb ik de video 3 ingang op optisch gekregen maar helaas nog steeds zonder resultaat.

In de handleiding staat het namelijk heel makkelijk aangegeven, druk op de OSB knop en dan hoor je in het hoofdmenu te komen waar je de instellingen kunt veranderen. Maar het lukt mij niet om in het hoofdmenu te komen.

Dat is apart, maar ik kan lastig zeggen waar dit door komt. Probeer even contact op te nemen met de klantenservice van Harman, of check even op hun website of er een firmware-update beschikbaar is.

Ik heb de ingangen inmiddels op digitaal staan. Alleen nu knipperen er in het display van de HK receiver de voorste twee speakertjes. Ik zit vlak bij de oplossing van het probleem het enigste probleem is nog dat die speakertjes nog knipperen en deze moeten dus blijven staan. Wie heeft hier de oplossing voor?

Dan nog de OSB knop, met deze functie moet ik in het hoofdmenu kunnen komen. Het enigste wat word aangegeven als ik op deze knop druk is: OSB on. Hoe kom ik in dit menu?

Wat zegt de handleiding over deze icoontjes in het display? Heeft dat iets te maken met incorrecte aansluiting?

Het is opgelost, ik heb er een andere en kortere optische kabel aan gedaan en alles werkt gewoon.