Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kunnen soundbar en blu-rayspeler homecinemaset vervangen?


18 februari, 2018, Categorie:

Helaas bleek onlangs mijn Sony BDV-EF1100 homecinemaset 2.1 na de foutmelding Push – power – protect niet meer te repareren. Omdat ik extra betaald had voor garantie, heb ik nu tegoedbonnen gekregen van BCC om iets nieuws uit te zoeken. Aangezien ik nu niet meer zo afhankelijk wil zijn van een hele set, overweeg ik om nu een soundbar en losse blu-ray/dvd-speler te kopen.

Ben al wat aan het googelen geweest en heb me laten voorlichten in een winkel.

Ik heb een LG full HD tv (32LE5500) en een Samsung digitale ontvanger (SMT-C7140) via Ziggo. Daarnaast heb ik een Apple tv (niet de nieuwste) en er zit een Wii aangesloten op mn tv. Wordt niet vaak gebruikt. Ik ben geen Netflix of HBO-gebruiker en ook geen gamer. Wel wil ik graag mn gewone cd’s nog kunnen afspelen en af en toe een dvd’tje kijken. En uiteraard wil ik mijn tv-geluid beter hebben dan via de ingebouwde tv-speakertjes.

  1. Mijn vraag is vooral of een (goedkope) soundbar (incl draadloze subwoofer) en losse blu-ray/dvd-speler  mijn homecinemaset kunnen vervangen?
  2. En is het dan verstandig om te kiezen voor een merk wat aansluit bij mijn tv of digitale ontvanger?
  3. Klopt het dat je de 3D-functie en 4K bijna niet nodig hebt op een blu-rayspeler?

 

Antwoorden

Beste,

In principe kun je al je randapparatuur aansluiten op de tv via HDMI en vervolgens door middel van een optische kabel de soundbar en de tv verbinden. Dus ook een eventueel nog aan te schaffen Blu-ray speler. Wel zou ik gaan voor een compact model: een groot exemplaar valt optisch uit de toon bij de 32-inch tv. Oftewel: dat ziet er niet fraai uit 😉

Ik zou mij niet laten leiden door het merk van de tv voor het kiezen van het merk van de soundbar. Soundbars van andere merken dan LG zullen ook prima werken. De tv is ook al wat ouder.  3D is op zijn retour en 4K is niet van belang in jouw situatie.

Hoi Bart,

Sorry voor mijn vreselijk late antwoord. Ik had even wat andere prioriteiten. Maar ik ben blij met je uitleg. Ik heb inmiddels al wel een dvd/blu-ray-speler gekocht. Toch maar van Sony (de BDP-S1700) en zonder 3D- of 4K-ondersteuning. Want inderdaad: hoe vaak gebruik je dat?

Nu nog een soundbar met (liefst) draadloze subwoofer kopen. Grote kans dat ik kies voor de Samsung HW-M550. Verkoper bij BCC wilde me de Polk Audio Magmini aanbevelen. Maar ik heb nog nooit van dat merk gehoord.

Dank voor het meedenken!

Leuk dat je toch nog even wat hebt laten weten: dat wordt gewaardeerd 🙂

Polk Audio is in het thuisland Amerika groot en is bezig met een offensief in Europa, waaronder Nederland. We hebben de specifieke soundbar afgelopen jaar getest. De review vind je hier. Succes met het maken van je definitieve keuze!