Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kunnen mijn huidige apparaten aangesloten worden op de Yamaha RX479


25 september, 2015, Categorie:

Beste lezers,

Ik ben van plan een nieuwe receiver te kopen: Yamaha RX 479. Ik heb nu nog een Denon-receiver zonder HDMI-aansluitingen.

Ik heb de volgende apparaten, waarbij ik me afvraag of ik deze op de nieuwe receiver zondermeer kan aansluiten.

CDR-recorder Philips CDR-870; Super-Audio CD-speler Sony SCD-XD800; Marantz-platenspeler, waarbij deze met tulpstekers is aangesloten op de “Phono”-ingangen van de Denon. Daarnaast een Panasonic blurayspeler.Deze heeft HDMI. Dus dat is geen probleem.

Het gaat dus om het aansluiten van de Sony, de Philips en de Marantz. Kan ik alle apparatuur op deze Yamaha-receiver aansluiten?

Graag een advies want ik ben hier niet zo goed in!

Erg bedankt voor de hulp!

Antwoorden

Helaas heeft de Yamaha voor zover ik zie geen phono-ingang. Je hebt een receiver nodig die deze ingang ondersteunt dan. De cd-speler en cd-recorder kunnen met analoge of digitale aansluitingen verbonden worden.

Beste Martijn,

Reuze bedankt voor je reactie. Ik heb nog ergens een voorversterker liggen. Kan ik die gebruiken voor de platenspeler? Het is een “HQ” Stereo Phono Pre-Ampiflier met “Out” en “In” -ingangen (Pre-Amp-220)

Kan ik hier de platenspeler dan mee aansluiten en zo ja, hoe doe ik dat dan; met ánder woorden: Op welke ingangen moet deze voorversterker dan op de reciver worden aangesloten?

Graag je reactie.

Groeten,

 

Als het goed is zit daar dan een tulp-uitgang op?

Beste Martijn,

Ja.

Zowel “In” als “Out” hebben op dat apparaatje tulp-verbindingen (l+r)

Welke ingang op de receiver kan ik dan gebruiken?

Groeten,

Jokodo