Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kunnen de 5 speakers van mijn “oude” analoge SONY HTD-710SF aangesloten worden op mijn SAMSUNG smart TV?


6 januari, 2018, Categorie:

ik heb sinds enige tijd een moderne TV Samsung UE37D6750. Daarvoor een “gewone” TV.                           Ik heb ook een Home Theatre system van SONY STR-KS600P, met 5 prachtige boxen op statief. Omdat ik toen nog het ZIGGO signaal via de kabel ontving, was dat onze radio.

In die vorige opstelling speelde ik via de receiver (ziggo kabel)  het TV-geluid wel of niet over die boxen…

Nu heb ik een experiabox van de KPN, dus digitaal signaal. Ik zou zo graag mijn TV nu weer over de boxen willen laten spelen……… Kan dat ????

Antwoorden

De speakers kun je niet direct op een tv aansluiten. Wel op een versterker of receiver. Maar, het zijn speakers van een alles-in-een home cinema-systeem en daarmee is dat zeer af te raden. Die speakers zijn speciaal afgesteld op en ontwikkeld voor de versterker van dat specifieke systeem dus ik zou het niet aanraden ze ergens anders op aan te sluiten. Je kunt dan de speakers of de versterker beschadigen.

Als de versterker van het systeem nog werkt dan zul je de tv en Xperia box met de versterker moeten koppelen. Controleer over welke aansluitingen de Xperia box beschikt en of je die kunt koppelen met de set. Andersom kan ook; je sluit de Xperia box aan op de tv en vanuit de tv leg je een audio-kabel naar de home cinema-set.

Dank voor het antwoord. Ik ga mijn best nog eens doen.

Rob