Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN interactief via LG 3D home Cinema en 3D TV?


6 augustus, 2014, Categorie:

Hai,

Ik heb een nieuwe LG Home Cinema set: LG BH 7240B (5.1)

Ik heb een Interactieve KPN kast van Motorola (2013)

En ik heb een LG  televisie type 32LA6608

Nu zou ik graag de tv via de home cinema willen laten draaien. Ondertussen een HDMI kabel gekocht en in de tv gedaan en de Home Cinema. Het werkt niet. Ik had ook niet anders verwacht.  😉

De home cinema set heeft een engelse handleiding – op CD. Er staat werkelijk NIETS beschreven over hoe je de home cinema simpel koppelt aan je tv. En dan hebben we ook nog het drama apparaat van kpn.

Het geluid van de tv zou via mijn nieuwe home cinema moeten gaan – maar hoe?????

Wie kan deze vrouw helpen? Op de meest korte en simpele beschrijving??

Alvast super bedankt!

 

 

 

Antwoorden

Wil je het geluid van de tv zelf over de set of het geluid van de KPN decoder?

Bij de laatste optie sluit je de HDMI-kabel van de decoder aan richting de set. Vervolgens loopt beeld en geluid via de set. Zorg dat de set op de juiste input ingesteld staat en sluit de set middels HDMI aan op de tv. Vervolgens krijg je audio via je speakers en beeld op je tv.

Wil je geluid van de tv zelf over de set dan moet je even checken of zowel set als tv over HDMI ARC beschikt. Als dit het geval is kan het geluid simpelweg via de HDMI-kabel teruglopen naar de set. Als dit niet het geval is moet je een losse audiokabel tussen de tv en de set leggen.

Super dat je zo snel antwoord !!

Dankjewel.

De hele rattaplan wil ik gewoon via de home cinema laten draaien. Het is de bedoeling dat het geluid van de tv bij wijze van spreken UIT is maar dat alle geluid van de tv VIA de home cinema gaat.
De tv heeft 3 hdmi ingangen. Ik heb hem van de home cinema naar de ARC hdmi gestoken. Is dat goed?
1e heet:  HDMI – ARC
2e heet: HDMI 2
3e heet HDMI – MHL

Ja, als de home cinema over ARC beschikt dan heb je dat goed gedaan. Je zou in ieder geval al geluid van de decoder moeten hebben als je deze via de home cinema set laat lopen, zoals ik omschreef. Dat zou ik sowieso op die manier aansluiten.

Niet goed dit schema.

Afhankelijk van het type STB (decoder 1910,1963 VIP) zou de aansluiting als volgt moeten zijn.

HDMI kabel van STB naar TV rechtstreeks.

2 optische kabel van STB naar Home Cinema.

evt is zelfs nog een tulp aansluiting optineeel.

 

mvg

 

Sorry, maar ik ben bijna in staat die laatste reactie weg te halen want die gaat nergens over. Waarom zou je het in hemelsnaam zo aansluiten? Als je ARC hebt is het sowieso onzin maar heb je dat niet dan nog steeds is de beste weg via de home cinema set, middels HDMI. Daar heb je helemaal geen extra audiokabels voor nodig, tenzij je ook audio van de interne tuner van de tv wilt.

Ik zou het gewoon doen Marijn Chel, dat geeft dan meteen aan hoe serieus deze site genomen moet worden, als je alleen comments toelaat die jou aanstaan…

Wat in jouw opinie of wijsheid onzin is ,gooi er gewoon af….

Lijkt mij heel opjectief en professioneel -;)

Maar gezien jou eerdere reactie zal je dit wil niet plaatsen…

Succes verder met al je wijsheden…

Beetje slappe reactie aangezien ik het puur zei omdat de reactie die jij (neem ik aan) gaf kant nog wal raakt. Het is puur een ‘bij wijze van spreken’ want je reactie staat er gewoon en ik wilde ermee niet aangeven dat de reactie mij niet bevalt maar dat het misinformatie is. Maar, ik ben blij dat jij het allemaal zo goed weet en zonder uitleg waarom iets adviseert.

En even on topic; beeld en geluid naar via HDMI naar de set. Vanuit de set gaat het beeld naar de tv. Wat wil je nog meer? Je kunt ook gewoon normaal je zaak uitleggen. Wellicht is er in dit geval een uitzondering die ook ik niet gezien heb. Maar, goed.. je reactie is duidelijk.