Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Koppelen van twee versterkers waarbij de 1e alleen de boxen aanstuurt?


25 mei, 2014, Categorie:

Vorige week heb ik de LG 55LA6208 led tv gekocht. Ook ben ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe home cinema set. En nu kom ik de LG BH9540TW 9.1 set tegen, wat mij een mooi stuk vakmanschap lijkt. Ik heb echter een technische vraag:

Ik begrijp dat deze set gebruik maakt van een receiver (incl versterker voor de boxen) wat eigenlijk meer lijkt op een blueray speller en dat vind ik helemaal top maar ik heb zelf een hele goeie Marantz SR5007 receiver. Ik kan ook begrijpen dat de LG receiver echt nodig is voor het zenden van de signalen naar de draadloze boxen en dat mijn Marantz receiver dat niet kan. 

Ik zou graag willen weten of ik mijn eigen Marantz receiver als (eind) versterker en receiver kan gebruiken voor het bedienen van mijn apparaten in plaats van de van de LG blueray/receiver.

In andere woorden zou het mogelijk zijn dat: ik de LG receiver gebruik voor het aansturen van de boxen maar de uiteindelijke besturing van mijn home cinema system door de Marantz receiver laat doen, en dus de apparaten koppel?

Groet!

 

R.

Antwoorden

Hoi,

Ik denk dat ik het niet helemaal begrijp. Wat wil je precies bedienen met de Marantz receiver? Je kunt immers meerdere componenten ook op de LG set aansluiten. Welke toegevoegde waarde wil je dan graag van de Marantz receiver?

De LG heeft maar twee HDMI ingangen. Nou heb ik een PS, XBox, Apple TV, Media Player, UPC, Blueray speler… Ik heb die versterker gekocht om alles via 1 apparaat te kunnen bedienen.

Ja, dat is lastig, maar als je de receiver blijft gebruiken wordt het er niet makkelijker op. Je stuurt dan immers alles via de receiver naar de LG. Je moet dus op twee apparaten de input selecteren. Daarbij weet ik niet zeker of de Marantz ook audio en video dan doorstuurt zonder er iets mee te doen. Een HDMI switch klinkt als een betere oplossing.

Ja dat is ook mijn grootste angst. Als ik de tv aansluit op me Marantz, en ook alle andere componenten, en vervolgens via de HDMI In de Marantz naar de LG HDMI OUT die dan HOPELIJK 🙂 als enige de aansturing/versterking van de speakers op zich neemt. Dus dan is mijn hoop dat de Marantz als preamp werkt en alleen fungeert als doorsluizer van het signaal zonder versterking want dat kan inderdaad vervelend uitpakken.

Een HDMI switch klinkt dan inderdaad beter. Maar dan ga ik ook nog even door zoeken naar soortgelijke surround sets. De rede dat ik deze wel handig vind (naast dat ze mooi zijn) is de draadloze speakers (achter) maar er moeten toch soortgelijke sets zijn zonder vast te zitten aan die VERESELIJKE LG RECEIVER 🙂 ?!?!

In ieder geval bedankt voor het reageren!! (ik heb de vraag ook bij LG neergelegd dus ik zal die reactie ook posten als ik hem krijg)

R.

PS. als iemand een suggestie heeft voor een goede surround set van +/- €1000 dan hoor ik dat graag. Het liefst met draadloze boxen achter.