Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Koopadvies voor home cinema apparatuur?


10 juli, 2014, Categorie:

Hallo, allereerst heel erg bedankt voor je informatieve website. Ik ben als complete leek beginnen met lezen en verslind je artikelen bij de vleet en wordt langzaam meegetrokken in de wereld van homecinema. Maar af en toe raak ik de draad even kwijt en ik wil, zoals vele anderen, graag je advies.

Wij staan op het punt om te verhuizen naar een woning met een grotere woonkamer. Daarbij wil ik o.a. mijn video/audio vervangen (behalve TV, deze is ok en net nieuw).

Mijn wensen:
– airplay, spotify zijn belangrijk
– multi-room is belangrijk
– in hoofdzone minimaal 5.1 en dan 2 speakers in andere zone. Deze 2 moeten draadloos zijn (= keuken die ca. 8 meter verderop is).Ik wil graag bijvoorbeeld in hoofdzone film kijken en cd/airplay in keuken.
– smart tv op receiver of blu-ray is niet noodzakelijk, zit al op de TV
– er is ruimte om grotere speakers te plaatsen
– wifi is niet noodzakelijk, ethernetkabel zal getrokken kunnen worden

Ik heb tot nu toe mijn oog laten vallen op de Marantz SR6008, maar dat is geen must. In totaal wil ik proberen klaar te zijn voor max. EUR 2.000. Wat is je advies? Is dit uberhaupt mogelijk?
Dank!

Antwoorden

Oh, blu-ray moet 3D hebben.

En als het voor deze prijs niet kan, dan mag multi-room vervallen. Ik zet daar dan wel een klein hifi-setje neer.

Beste,

Het lijkt mij allemaal mogelijk, alleen de draadloze verbinding tussen keuken en kamer is lastiger. Dit kan wel maar dan moet je een extra versterker in de keuken zetten. Daarop sluit je dan de speakers met kabel aan. Het signaal van de receiver moet dan draadloos naar de versterker in de keuken gestuurd worden. Hiervoor zijn verschillende accessoires, onder meer van Marmitek.

De rest is prima te doen, voor 1.000 euro kun je een mooi speakersysteem kopen, ook met nog twee extra speakers voor de keuken. Het is een kwestie van goed gaan luisteren en je laten adviseren bij een HiFi-zaak. Een goede Blu-ray speler (zie reviews) heb je voor minder dan 200 euro.

Overigens, wellicht is het interessant even te wachten op de SR6009. Die komen binnen enkele weken. Die heeft bijvoorbeeld WiFi ipv ethernet.

Bedankt voor je snelle reactie. Het is m.n die speakerset waar ik niet aan uit kom. Alle kwalitatieve speakers die ik zie zijn ca. 200 euro per stuk. Of kijk ik dan helemaal verkeerd? Kun je een voorbeeldset geven? En zou je voor de keuken dan andere speakers nemen (goedkoper)?

Ja, voor kwaliteit betaal je dat al snel, maar kijk eens naar bijvoorbeeld de alles in één sets van Harman Kardon, JBL, Infinity, Jamo, Teufel of Canton. Dat bespaar je wel wat want het is één pakket. Als je alles los gaat samenstellen en dan ook gelijk voor zuilen gaat wordt het wat duurder.

Thanks :), jeadvies is opgevolgd en ik ben gaan zoeken.

Ik heb mijn blik nu gericht op de Teufel LT 2 mk2…alleen weet ik niet of ik voor set M of L moet gaan. Het verschil is EUR 100 en ik weet niet zo goed o f dit het waard is. Dan denk ik aan Sonos voor het draadloze, aangezien deze vochtbestendig zijn en mijn vriendin gisteren aangaf ipv de keuken liever speakers in de badkamer te willen (lekker muziekje in bad). Ook prima, haha.

Commentaar op deze keuze?

Ik ga er trouwens van uit dat deze speakerset goed “past” bij de Marantz SR6008? En dat ik gebruik kan maken van digitale coaxiale kabels (afstand naar rear speakers max 7 meter schat ik in)?

Klinkt niet verkeerd hoor! 🙂 Ik zou qua Teufel op je gevoel afgaan. Mocht je alsnog iets missen of denken dat je teveel betaald hebt, krijg je ze bij hun zo omgeruild.

Waar wil je de digitale coaxiale kabel voor gebruiken? Die moet niet naar de speakers. Daarvoor is een speakerkabel.

Ik ben blij dat je zo scherp bent over die kabels. Blijkbaar bestond bij mij de misvatting dat die hele uitleg over analoog, digitaal, etc. van toepassing was op de aansluiting van de receiver naar de speakers, maar dat klopt niet? En zijn die speakerkabels standaard bijgevoegd of is daar ook nog keuze voor?

 

Qua Teufel ga ik maar gewoon voor de set M. Ik heb straks na de verhuizing een leuke woonkamer, maar ook weer niet overdreven groot (ca. 45m2).

Misschien leuk om het topic af te sluiten met het bericht dat ik zojuist heb besteld:

– Marantz SR6008
– Teufel LT 2 mk2 set M
– Denon DBT-3313UD

Kan niet wachten om het veerschil te merken met mijn huidige budget Samsung homecinema setje 🙂

Hmm, nu zie ik ineens dat die Teufel set een 4 Ohm spec heeft en de Marantz op 8 Ohm staat geregistreerd. Gaat dit wel lekker werken, zeker in 5.1? Nu is het wel zo dat het bij mij allemaal niet keihard hoeft te staan…dat trek ik niet, maar mijn vriendin en zoontje van 1,5 zeker niet ;). Gewoon op een normaal volume film kijken is prima.

Nee hoor, daar zou ik me echt geen zorgen om maken. Zorg dat je weet wat de max van je systeem is, dan levert dit geen problemen op.

Mooie set! Veel plezier ermee!

Daarmee bedoel je dat ik het geheel beter niet vol open kan draaien qua volume? Levert dan problemen op met vraag naar stroom vanuit speakers en aanbod van reciever?

OK, ik heb alles binnen. Top dus! Maar wat is nu handig qua volgorde van aansluiten? Eerst de speakers met bekabeling in orde maken. Dit dan aansluiten op de receiver. Dan de receiver goed instellen en ten slotte de blu-ray speler aansluiten? Of anders? Misschien een domme vraag mama ik wil het gewoon in 1x goed doen en niks “verpesten”

Dat klinkt helemaal goed 🙂 Zet eerst je speakers inderdaad op de gewenste plek maar leg kabels nog niet echt vast. Misschien dat je na het instellen van de receiver nog wat wilt schuiven. Voor de rest komt dat helemaal goed 🙂