Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Klipsch audio systeem, welke versterker?


21 april, 2016, Categorie:

Dag iedereen

Ik heb via internet het merk Klipsch leren kennen. Ik heb al wat opgezocht en gemaild naar dealers ze zeggen allemaal dat het nog beter dan Bose en b&o klinkt.

Ik ben opzoek naar een goede versterker max 500€ om deze klipsch set aan te sluiten:

http://www.mediaelectronics.com/nl/pack-deals/170-klipsch-gallery-g-16-home-theater-systems.html#/11-color-black/

Ik ben niet zeker van de versterker die ik gekozen heb, is deze goed van wattage en dergelijke?

https://hificorner.nl/hifi/home-cinema/surround-receivers/denon/denon-avr-x2100w?zanpid=2157089162619479040#

Met vriendelijke groeten

Joachim

 

P.S

Als iemand ervaring met dit merk heeft laat je reviews gerust maar achter 😉

Antwoorden

Niemand kan jou hier vertellen wat jij mooi vindt, ontdek dat internet niet de manier is om jouw smaak te vinden. Hier kun je niets horen, alleen aannemen dat het advies goed of slecht is.

Dus gun een winkel de verkoop, en jij hebt precies het geluid dat je wilt hebben want bij een goede winkel mag je gerust je eigen speakers meenemen.

Door alleen online te shoppen kun je in de toekomst niets meer horen want er zijn dan gewoon geen audiozaken meer te vinden.

Het hangt niet zozeer van het merk af, wel de prijsklasse. Of het nu Yamaha, Denon, Pioneer, zMaeantz, enz. is, maakt niet zoveel uit. Het is wel zo dat wanneer de gevoeligheid van de speakers lager is, je meer vermogen nodig hebt.

Wat bedoel je met de gevoeligheid. Van de speakers?

Gevoeligheid is de reactie van de speaker op het signaal. Bij de twee ter en midrsnge is dit vaak al hoog genoeg en niet zo belangrijk, maar van de woofer juist wel. Vaak word dan ook de gevoeligheid van twee ter en midrange op de woofer afgestemd.

Hoedanook, op het plaatje achterop de speaker, Of anders even googelen, staat iets als:

88db/2.83v 1meter. Kijk alleen naar het eerste getal,dus bijv. 88db.

Bij een speaker van 86db, aan de lage kant, heb je zeg maar 200 watt nodig. Bij 89db nog maar 100 en bij 92 nog maar 50. Bij iedere 3db meer heb je de dus de helft aan vermogen nodig. Het is dus wel altijd ten opzichte van. Je moet speakers met elkaar vergelijken.

Over de geluidskwaliteit zegt gevoeligheid in eerste instantie niets, maar bij speakers met een goeie frequencieresponse EN een hoge gevoeligheid hoeft je versterker niet veel moeite te doen om de  conussen toch flink te laten bewegen, dus dan heb je minder kans op vervorming.

Wat ik zelf Ier in huis heb, center 92db (2woofers geeft 3 db extra…) en de rest 90 db. De sub is 87 db, maar die heeft ook 400 watt aan vermogen.  Maar binnenkort komt er een sub van opbod met dezelfde versterker, dus het effect word dan 800 watt. Of hij word 400 en nu is hij 200.

Snappie 😉

ik kan half en half je uitleg volgen 😉

de gevoeligheid van mijn luidsprekers zijn:

Centerluidspreker: KLIPSCH-RP 250C GEVOELIGHEID:97dB @ 2.83V / 1m

2 surround luidsprekers:KLIPSCH-RP 250S GEVOELIGHEID:95dB @ 2.83V / 1m

2 vloerstaanders:KLIPSCH-RP 250F GEVOELIGHEID:96dB @ 2.83V / 1m

 

alvast zeer hard bedankt voor de uitgebreide uitleg 🙂

Wauw… wat hoog zeg. Dat betekent gewoon dat je maar een kwart va het vermogen nodig hebt, (6db is helft van helft) tov speakers die 90-91db gevoeligheid hebben. Je hoeft dus echt niet veel geld uit te geven voor een versterker, tenzij je exotische features wil.

Check de vsx-510 van Pioneer eens. Is een slimlinr class-versterker met ruim voldoende vermogen voor jou speakers. Mooi setje. De meeste speakers zijn qua gevoeligheid veel lager

De wattage per kanaal van de versterker die u voorstelt is 110W.

Gaat deze luid spelen?

misschien is deze beter ook meer kanalen enz

http://www.homecinemacenter.be/product/627909/denon-avr-x1200w.html#product_specifications

Ja hoor, hard zat met 96/97db gevoeligheid. Je moet overigens die 110 met een korreltje zout nemen. Ik heb hem hier zelf, vanwege de dts-master decoders, HDMI in/uit, en nog een aantal leuke fratsen, zoals uitbreiding tot 7.1, maar hij speelt 6.1, zo hem ik hem ook ingesteld, want de 2 achter kanalen zijn toch hetzelfde. In de audio PURE mode, dus geen fratsen, word het 6de kanaal geactiveerd wanneer ik een blu ray afspeel.

Het vermogen is aanzienlijk bescheidener. Zo een 65 watt, TWEE kanalen tegelijk. Hij levert gewoon 130 watt, 1 of 6 kanalen. Hij is wel super efficiënt dankzij de class D technologie. Verbruikt bij laag volume de helft tov andere versterkers.

Wat betreft die Denon, ja die is wel beter denk ik. Meer vermogen en reserverve, waarschijnlijk ook ruimere voeding. En wat je zei, meer kanalen.

Het zit hem echt in de prijsklasse. Als je een voorkeur hebt voor Denon, prima hoor.

Of je nu een Denon in de klasse neerzet of een Pioneer, Yamaha… ach… zelfde laken een pak. Versterkers klinken niet, dat doen de speakers. Mensen die er meer verstand hebben dan mij beweren van WEL. Zal wel….

 

 

Voorkeuren voor een versterker heb ik niet echt…

Ik zou een versterker met dolby atmos willen. Deze versterker is het goedkoopst MET dolby atmos. en voldoet aan mijn eisen qua de vele kanalen met de tijd zou ik nog plafond luidsprekers willen plaatsen daarom zou ik een 7.2 kanaal willen. Hij heeft alleen geen internet aansluitingen. Maar daar kan een dvd speler of een ander apparaat verandering in brengen voor streaming diensten, bestaat er een apparaat om muziek en of films te streamen?

Welk merk heb je van luidsprekers?

Ik ga voor het merk KLIPSCH een zéér goed merk.

 

https://hificorner.nl/hifi/home-cinema/surround-receivers/onkyo/onkyo-tx-sr444-zilver?gclid=CjwKEAjwjca5BRCAyaPGi6_h8m8SJADryPLhLkf4fBsF6J7A8F8DwafVcTPCTMvZCFFLyqB1PZBD3BoChTnw_wcB

Dit zijn mijn luidsprekers:

CENTER luidpsreker:

http://www.mediaelectronics.com/nl/center-luidspreker/44-klipsch-rp-250c.html#/27-color-ebony/

2 Surroundluidsprekers:

http://www.mediaelectronics.com/nl/surround-luidsprekers/179-klipsch-reference-premiere-rp-250s.html#/27-color-ebony/

2 Vloerstaanders:

http://www.mediaelectronics.com/nl/vloerstaande-luidspreker/35-klipsch-rp-250f.html#/28-color-cherry/

 

Je moet eens kijken naar het gewicht van de luidsprekers, buiten gewoon gewicht!

Prijs van luidsprekers:

1556.10 EURO

De prijs bedraagt alles in totaal incl versterker (onkyo)

1556.10 EURO + 279.00 EURO=1835 EURO

 

Interessant artikel ivm de Klipsch Reference Premiere reeks:

https://www.mediaelectronics.com/nl/blog/15_Klipsch-Reference-Premiere.html

Grtz

Ik heb zelf losse speakers van het merk Monacor. Center is 4× 135kep, en de rest is 102kep, en ik daar aan boven en  onder mijn TV en achter de bank en boven achter het gordijn ook 2 soundbars.

Voor dus  Als center 2× 135kep onder samen met 102kep links/rechts. Zowel boven als onder de TV. Achter de bank een bar met 102kep voor links en rechts, boven achter hetzelfde, maar dan 2× de 102kep voor het achter kanaal. Geeft een leuk effect. Totaal diffuus geluid, je hoort totaal geen geluid uit de speakers. Alles is dankzij het lichte gewicht en stevigheid, 100% geweven kevlar, heel breebbandig en ik gebruik dan ook geen tweeters en midrange. Volledig Eigen ontwerp met behulp van WWin Idd. Dankzij het totaal van 12 kleine woofertjes die ook nog eens goed midden en hoog kunnen weergeven, is de gevoeligheid behoorlijk hoog. Zelfs hoger dan ik eerder vermelde, maar iets lager dan die Klipsch van jou.

Voor de sub gebruik ik een Dayton 385 dvd, aangedreven door een 400/200 watt hypes module. Alles besteld bij europe audio. Die du  is echt freaky. Ik ben blij, mijn buren niet. 😉

Ik ben bij toeval in 2009 op dit programmaatje gestuit, en als je het even goed en rustig doorleest, kan je gewoon aan de slag. Best leuk. Plus als je 1200€ uitgeeft aan zelfbouw, en je doet het goed, krijg je het effect van veel duurdere sets. En je hoeft geen duizenden euro’s neer te tellen als alles ook nog eens goed gevoelig is.

Welke kabels gebruik je voor de aansluiting van de speakers? Zou ik jouw email adres kunnen? Is misschien beter dan alles op het forum?

Voor de center 1.5 en voor de sats 0.75, van dat doorzichtige zuurstofvrije. Er is hier in Amsterdam is een  zaakje, Televersum waar voor je op dat gebied no nonsense advies krijgt. Niet dat ik veel vraag, maar ik vertrouw ze.

Ik heb even  naar die Klipsch gekeken. Dat merk kon ik  maar wat je hebt is ontworpen voor meerkanaals.  Nooit wegdoen. Speakertechnologie is eigenlijk nooit veranderd. Behalve materialen, ik zag wat jij hebt zij titanium tweeters met keramische woofers. Mooi

Qua versterker zit je we, in de juiste richting. Ik zou zeker richting atmos of eventueel X/neutral gaan. Maar laat je niet zo de  bakbeest aanpraten. Die hebben pas nut bij bijv. een setje B&Ws die vaak de  hele  lage resonantie en gevoeligheid hebben.

Met die Klipsich zou ik ook gaan voof de voordeligste MET de  featureres.

 

phoutstra@live.nl