Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Keuzehulp Bose 700 5.1 of Sonos 5.1 (met play 5) of Harman Kardon Citation 5.1?


18 maart, 2019, Categorie:

Beste lezers,

Ik krijg het steeds moeilijker met het maken van een goede keuze voor de nieuwe 5.1 installatie in ons nieuwe huis. Het lijkt alsof ik iedere keer weer iets anders hoor/beluister in de winkels. Ik ga van Sonos naar HK en vervolgens Bose om vervolgens weer terug te komen bij HK. Vandaar deze post, ik ben opzoek naar wat meningen en ervaringen want ik vind het iets belangrijks.

Wat vind ik belangrijk?

  • hele diepe bassen (ik wil het in mijn buik voelen) Uberhaupt moet het een intense beleving zijn. Zelf het 08:00 uur journaal
  • 5.1 set zonder al te veel draden
  • Het moet standaard aanstaan als de TV aangaat maar ook gemakkelijk te gebruiken zijn als ik muziek wil streamen vanaf mijn iPhone of Ipad.
  • Als ik muziek beluister moet het ook echt hard kunnen (uiteraard moet het loep zuiver blijven)
  • Multi room mag maar is geen showstopper. Ik word niet helemaal wild van apps en snufjes. Het mag maar de geluidsbeleving is het belangrijkste voor me

De woonkamer is 28m2 en de woonkeuken is ook 28m2 en deze ruimtes zijn apart van elkaar. Ik wil in de woonkamer een dike 5.1 beleving. Kijk films, regulier tv en F1. Gamen niet.

Ik heb op het oog:

  1. Harman Kardon Citation Soundbar + Subwoofer + Surround speakers (ik twijfel om ook de 2 torens toe toe voegen voor de intense beleving qua power). Ik heb nog 2 Omni 20 speakers liggen die ik kan gebruiken als multiroom speaker in de woonkeuken
  2. Sonos Playbar + Subwoofer + 2 x Play5 als achterspeaker en in de woonkeuken 2x play5 aan het plafond
  3. Bose 700 Soundbar + Subwoofer + Surround speakers (de HK Omni 20 speakers blijven dan alsnog in de woonkeuken)

Ik ben nu verschillende keren in de winkels geweest, wat overigens echt lasting is qua beluisteren want niet elke winkel heft een goede ruimte om bovenstaande sets uit te zetten. Vandaag weer 2 winkels geweest en ik twijfel heel erg tussen de set van HK of Bose. Sonos klinkt in mijn oren niet echt vol en diep.

Daarnaast ben ik geen audiofiel, sterker nog ik hou van diepe bassen en trillingen en intense geluiden.

Ik hoop dat jullie goede tips voor me hebben, desnoods ook tips qua goede winkels waarbij ik bovenstaande sets goed kan beluisteren en waar ze deze uit hebben staan. (regio Zuid Holland)

 

Bedankt alvast!

 

groet,

Rick

Antwoorden

Een beetje audio zaak verkoopt geen Bose en Harman Karton!

Waarom? Omdat deze geen fantastische audiokwaliteit neerzetten.

Het zijn commerciele merken met een vaak overdreven sound.

Daar moet je van houden.

Sonos is leuk voor de grote doelgroep, geluidstechnisch gaat er niets boven een 5.1 set bestaande uit losse componenten. Zo bouw je je eigen geluid!

 

 

Goede avond,

1. Ik ben het eens met de eerste reactie. Audiofiel of niet : Blijf van Bose af, ik heb de laatste Bose multiroom gehoord. Man wat was dat slecht. Precies een koekentrommel van licht metaal of plastiek. Een schel hoog, geen middentonen,een ongecontroleerde bas, ik heb trouwens nog geen enkele bose luidspreker gehoord die zich een luidspreker mag noemen, kortom rommel.

2. Een mogelijk alternatief : Blue sound, heeft bas en hoog en midden dat volwassen klinkt maar of voldoende bas hangt van uw voorkeur af.

3. Goede bas vraagt volume en dan moet je gaan naar een vloerstaander, maar hou rekening dat je een versterker neemt die krachtig is. Loepzuiver en hard en volle bassen kan kostelijk zijn. En ik ben ook van mening dat het beste resultaat een volwaardig 5.1 systeem geeft, hou er ook rekening mee dat een slechte combinatie snel luistermoeheid geeft.

4. Een goede dealer, U woont in zuid Holland, als dit niet te ver van Antwerpen  is ga dan kijken bij : Alpha High End in Antwerpen of in Brasschaat of Turnhout.

Veel succes met Uw zoektocht

Ludo

Jammer dat niemand echt antwoord geeft op de gestelde vragen , volgens mij wil hij geholpen worden met de keuze uit drie. Geeft vervolgens aan dat hij geen audiofiel is dus probeer dat ook je mening wat dat betreft niet door te drukken. Ondanks ik begrijp dat je voor het geld van de drie genoemde merken een veel beter resultaat kan bereiken met losse componenten ben ik ook erg benieuwd welke de betere is. Ik zou zelf de Samsung hw n950 er ook tussen willen zetten om te weten hoe die het doet tussen de drie grote merken. Dus zonder iemand te beledigen nogmaals dezelfde vraag met dan wel een passend antwoord

geef mij maar de Q Accoustics Q3000 series, topgeluid.

Tegenwoordig koop je iets met 30 dagen bedenktijd. Bestel een en test het uit. (Als je dat niet vervelend vind )Zo niet inpakken en retouren en op naar de volgende. Een  liefhebber van een merk gaat echt niet de ander hoog prijzen. Ik heb de  bose 700 gehoord en die ging echt door mn lichaam heen. Heerlijk .  De HK heb ik ook gehoord. Ook die heeft een te gek geluid. Nu de sonos dan maak ik mijn keuze. Ik zou zeggen test ze allemaal uit en maak je keuze. Ale interessante info over hoge en lage tonen en interessant gedoe er over lekker laten lullen. Datgene wat jou het meest  pakt daar moet je voor gaan. Klinkt het heerlijk in je horen en je bent er gelukkig mee dan ben je er.   Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de bose 700 maar dat is mijn gevoel tot nu toe. Nu horen wat de sonos kan. De bose en de HK heeft allebei vette geluid alsof er je erin zit.Succes met je keuze.

En alles hangt van de ruimte waar je het wilt hebben  en je tv kan er ook mee te maken hebben.

Ik heb de HK citation. Bar, woofer en surround.

Gewoon goed geluid maar vooral ook mooi design (ik heb grijs)

de bas is 200watt in 28m2 trillen je vullingen er uit.  Nee maar echt!

Ik mis wel de knopjes (old school receiver) het is dus plug and play.

Wennen dus

Geluid is echter heel persoonlijk. Ik zou statten met de goedkoopste. Klinkt dat goed, laat je het staan. En anders ruilen en een stapje hoger.

Ik zou ook graag de Sonos Arc of de Bose 700 willen testen.

Topic starter, ik zit precies met hetzelfde, wat is uiteindelijk je keuze geworden?

Goede wijn behoeft geen krans https://www.homecinemamagazine.nl/2015/08/yamaha-musiccast-wat-is-het-en-hoe-werkt-het/

Yamaha voor peanuts maar klinkt als ’n galadiner

mvg