Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Keuze nieuwe televisie?


16 maart, 2018, Categorie:

ik volg zoveel mogelijk het laatste nieuws over home cinema en audio..betreft televisie ..wat kunnen we het beste kiezen op dit moment? (en ook naar de toekomst gericht)

1. Oled

2.Qled

3. 4K ultra of SUHD

 

gebogen scherm of niet. mijn voorkeur gaat uit van niet. zie de voordelen er niet van in.

we hebben één van de betere yamaha receivers uit de Advantage serie gecombineerd met focal chorus speakers 7.1 systeem ‘atmos binnenkort’.

ik lees dat bv de LG OLED 55EG9A7V een full hd scherm heeft?? maar kunnen we dan niet beter voor een 4k of SUHD kijken?

budget rond de 1000 euro zaten we te denken, kan eventueel verhoogd worden naar 1500.

3D interesseert ons niet echt dus niet belangrijk, mooie heldere duidelijke beelden zijn veel belangrijker. we kijken vooral gewoon televisie ‘telenet’ en geregeld films online streaming. 

we zitten ongeveer 3-4 mtr van de televisie af. wonen groot ca 60-80m2 wookamer. harde houten vloeren, licht grijze muren en hoge raampartijen waar veel licht doorkomt.

hopende op advies.  

Antwoorden

Allereerst zou ik je aanraden om onze informatiegids eens goed door te nemen. Daarin leggen we de technieken en standaarden die je noemt uit en kun je ook de voordelen en nadelen van elke techniek teruglezen.

Puntsgewijs;

– QLED is lcd led maar dan met quantum dots. De voordelen van oled heb je dan niet. Lees even goed in over het verschil tussen oled en lcd led.
– SUHD is Samsung’s naar voor 4K Ultra HD. Dat is hetzelfde.
– Ik zou altijd een plat scherm adviseren, tenzij je gebogen heel mooi vindt.
– Ik zou altijd voor een Ultra HD-scherm kiezen, zeker als je er jaren mee wilt doen
– Oled ga je niet krijgen voor 1000 euro, tenzij het een oud (full hd) scherm is. QLED hetzelfde, tenzij het een al wat ouder model is.
– Kijk eens naar de C7 of B7-serie van LG van vorig jaar. Dat zijn zeer goede tv’s.
– Op de afstand die je noemt zou ik voor 50-inch gaan, maar ook dit is zeer persoonlijk.

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor oled om de redenen die je hier (en vast ook elders) hebt gelezen. Vergeet curved schermen en 3d: dat is passé. Als je een beetje onderzoek doet dan is het mogelijk om rond de 1500 euro bijvoorbeeld een LG55CV7 aan te schaffen. Hiervoor kun je het beste de winkel gewoon bellen/mailen en vragen om een mooie prijs. Er is veel concurrentie. Kijk wel even goed naar de aftersales-ondersteuning en de garantievoorwaarden (er wordt tot 5 jaar garantie gegeven).

Als ik kijk naar de maten van je woonkamer/omschrijving van de huiskamer zou 65-inch wellicht ook niet misstaan. Maak een goede afweging of je toch niet wat meer uit wilt geven voor een maatje groter. Hiermee voorkom je dat knagende gevoel wat wellicht om de hoek komt als die 55-inch tv er hangt: had ik misschien toch een maatje groter moeten kopen? Als laatste: kijk even goed naar de plaatsing ivm de lichtinval.

Beste, .

Hier ga ik grotendeels mee met de mening van Bart. Alleen zou ik oled aanraden voor de echte film en serie liefhebber. Voor televisie zie ik hier toch een paar nadelen waaronder vervelende logo’s die je er als je het internet op nacheckt wel schermretentie of afdrukken bij extreme gevallen zou kunnen afgeven.

Toch zou ik eens kijken bij het Lcd aanbod zoals de Sony xf 90 of Samsung ks 7000 of 8000 die hebben op het gebied van televisie kijken een zeer goede uniformiteit en zijn beide heel goede schermen.

Beide zitten in de prijs catergorie 1000- 1500 euro voor een 55 inch die zeker zal volstaan voor uw living ruimte maar overweeg zeker de 65 inch optie.

Succes met je keuze !

ik lees ook scherm retentie inbranden..maar hoevaak komt dat voor? is dat alleen bij de goedkopere oled 4k televisies ? en is men daarvoor verzekerd?

onze oude ‘full hd’ televisie hebben we zelfs destijds 2500 euro voor betaald. een hoop geld voor verouderde techniek. ik weet dat techniek in de hifi en home cinema op een half jaar erg kan veranderen. sneller zelfs.

we hebben in principe een open budget. maar hopen toch dat we rond de 1500 euro iets leuks kunnen kopen. 4k sowieso. maar oled? meerwaarde en nu ook dat ik wederom vernomen heb over het probleem ‘inbranden’?? wat zegt u?

en wat betreft Qled en inbranden? Qled wordt gezien als de verbetering van plasma…toch? en plasma had dat inbranden dus vooral?

Beste,

Laten we vooral niet alles  door elkaar halen en vooral niet panikeren.

Er zijn meldingen van oled retentie en inbranding maar dan vooral degenen die extreem lang gamen met de hdr functie of degenen die uren hun tv laten aanstaan met een zelfde logo dus zoals ik zei extreme gevallen. Bij normaal gebruik zal zeker niet het geval zijn. Iedere techniek heeft zijn voor en nadelen.

Beslissen voor u kunnen we niet het is tenslotte uw portemonee. De tips zijn er het is alleen aan uw om te beslissen.

Mvg,

idd gelijk heeft u. neen was niet panikeren maar wilde toch eens anderen hun mening erover vragen. we zitten te denken aan de LG OLED55B6V nu bij foka voor 1350 euro incl 5jr garantie. of de philips 55pos9002/12. natuurlijk ieder heeft zn voordelen/ nadelen. foka zelf vertelde dat LG wat mooiere zwartwaarden heeft enzo..misschien omdat Oled door LG op de markt is gebracht?? 

de vrouw kijkt meer naar het uiterlijk van de tv. ik meer naar de techniek binnenin. natuurlijk het oog wilt ook wat.

 

Beste,

Uitstekende keuze wat mij betreft alleen zijn de 2017 modellen nog beter qua zwartweergave (meer detail) hogere helderheid , minder banding bij hdr weergave dus is het misschien wel te overwegen een c model uit 2017 aan te schaffen. De modellen van 2018 komen eraan dus zullen kortingen zeker volgen op de 2017 modellen.

Noot : scherm retentie en inbranding worden NIET gedekt door de Lg garantie. zie kleine letterjes van het waarborg contract.

Succes met de jacht !!

Vraagje,

Is retentie hetzelfde als inbranden?

met dank Ludo

Beste,

Nee , scherm retentie is software matig  mogelijk nog te corrigeren , het geeft de indruk dat het scherm niet meer zo clean is mogelijk vage vegen of sporen van vroegere beeldafdrukken.

Inbranden is veel serieuser probleem en niet op te oplossen enkel door het  scherm te vervangen.

Dit heb je veel met logo’s die een soort van print acherlaten op het scherm die onuitwisbaar zijn die bv door urenlang op een zelfde zender te laten staan of bij extreem gamen in Hdr.

Mvg,