Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kapotte luidspreker Home Cinema?


8 oktober, 2014, Categorie:

Goedemorgen,

Ik heb 10 maanden geleden een home cinema set gekocht van sony. Gisteravond ontdekte ik een krakend/flets geluid uit de speaker linksachter. Op basis van een ander artikel hier (“luidspreker kapot”) uitgezocht dat het echt de speaker is en niet het aansluitkanaal o.i.d. Gelukkig valt het als het goed is binnen de garantie.

Vraag: Verder is het niet normaal dat een speaker zo snel kapot gaat, kan het toch iets anders (softwarematig?) zijn? Ik zet de set nooit hard aan, (woon in flat) maar anders blaas je een speaker toch ook zo maar niet op bij een standaard alles in 1 home cinema set??? Ik neem aan dat bij een standaard alles in 1 home cinema set alles wel een beetje op elkaar is afgestemd en je dus niet zomaar een speaker op kan blazen….??

Dank voor de reacties.

Antwoorden

Het lijkt me niet dat het softwarematig is en het kan zijn dat er al een fout in de speaker zat die tijdens productie veroorzaakt is. De kans dat één speaker opgeblazen wordt is niet groot maar het kan altijd gebeuren. Het enige wat je kunt doen is de speaker laten nakijken, waarschijnlijk door de hele set op te sturen.