Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kan niet tegelijk muziek luisteren en tv kijken door Anynet+?


31 juli, 2014, Categorie:

Ik heb twee nieuwe Samsungs, een HT-H7750 Home Entertainment System en een UE40F6320 tv. Ik ben gewend muziek te luisteren (streams – als Allshare werkt of cd’s) en tegelijk tv te kijken. Dat lukt met deze twee apparaten alleen als ik Allshare uitschakel. Dan kan ik echter geen geluid van de tv over de Hifi set spelen (bij films). Dit betekent veel geschakel en ergernis.

Samsung zegt dat mijn wens raar is en dat de apparatuur te modern is voor wat ik wil (letterlijk). Mijn mijn vorige combinatie (HT6750 na 1 1/2 jaar kapot) en Samsung UE 32 (na 4 jaar kapot) werkte dit in ieder geval wel.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen hoewel Samsung zegt dat het niet (meer) kan.

Verder kan ik niemand nog Samsung aanraden door de gebrekkige software die zelfs bij Samsung-apparaten niet compatibel is (Allshare en link werken niet, ook niet op mijn Samsung Galaxy tablet of telefoon) en de amateuristische en ongeinteresseerde helpdesk.

 

Antwoorden

Poeh.. goede vraag maar lastig te beantwoorden als je het niet geprobeerd hebt 🙂 Ik kan me het antwoord van Samsung echter wel voorstellen omdat de twee apparaten continue met elkaar communiceren.

Maar, is Anynet noodzakelijk om geluid over je set te krijgen? Kun je niet gewoon HDMI ARC activeren zonder Anynet te activeren? Ook zou je nog een audiokabel tussen de tv en de set kunnen leggen voor wanneer je geluid van tv over je speakers wilt. Dan omzeil je dus Anynet.