Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kan mijn Harman Kardon AVR151S ook HDR/4K aan?


20 januari, 2017, Categorie:

Hallo, ik heb een Harman Kardon AVR151s met een 5.1 set. Ik heb plannen om een nieuwe TV te kopen en wil dan bij voorkeur gelijk voor een TV gaan met 4K en HDR. Het liefst behoud ik de Harman Kardon omdat ik er erg tevreden over ben.

Kan dit samen met 4K/HDR en zijn er wellicht zaken waarbij ik rekening moet houden in deze combinatie?

Bijvoorbeeld de Sony KD-55XD8599 met 4K en HDR. Of een van de vele andere TV’s..

Antwoorden

Beste CPTDUCKIE,
 Het is mogelijk om de genoemde HK te gebruiken in combinatie met HDR/4K. Wel dien je er rekening mee te houden dat je de bron (bv je UHD blu ray speler) rechtstreeks aansluit op je nog te kopen TV via HDMI. Het geluid kun je dan via de optische uitgang (SPDIF) van je TV doorsturen dmv een optische kabel naar je HK AV receiver. Via deze route kunnen er trouwens wel beperkingen onstaan vwb de nieuwere surroundformaten die de TV kan doorsturen naar een AV-receiver. Je krijgt dan “gewoon” 5.1 geluid. In jouw geval geen probleem kijkende naar je huidige AV-receiver.
Een betere manier is om de bron (bv UHD blu ray) rechtstreeks via HDMI aan te sluiten op een AV receiver en dan ook via HDMI door te sturen naar de TV. Jouw specifieke receiver is echter niet toegerust met mogelijkheden om UHD door te sturen naar de TV. In het gunstigste geval wordt het signaal gedownscaled naar “gewoon” full HD. Daarom is mijn eerstgenoemde oplossing voor jou het “hoogst haalbare” ,indien je je huidige HK AV-receiver wilt blijven gebruiken met een TV die UHD/HDR ondersteunt.
Dus samenvattend: je huidige receiver kan niet overweg met 4K, maar er zijn wel mogelijkheden om deze te gebruiken in combinatie met je nog te kopen TV.
Wellicht dat deze artikelen op HCM je kunnen helpen in de zoektocht naar jouw ultieme TV.
Succes!