Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kan ik home cinema STR-KS1000P aansluiten op ONKYO TX-NR646?


26 januari, 2016, Categorie:

Is het mogelijk om de home cinema STR-KS1000P van sonny aan te sluiten op ONKYO TX-NR646 bv via de sub woofer uitgang naar de home cinema via bv CD ingang en de  sub woofer aan te sluiten op de home cinema, zodat deze een actieve woofer word?

Reden, heb deze home cinema van sonny maar het is een passieve woofer en de uitgang op de receiver is een actieve uitgang.

of is er een werkwijze om de passieve woofer toch aan te sluiten op de receiver? maar wel de surroud te blijven houden?

chris

Antwoorden

Waarom de subwoofer?

Als de home cinema een audio-input heeft zou je de audio door kunnen sluizen maar waar moet het geluid op afgespeeld worden? De receiver of de home cinema set? En waarom moet de home cinema-set behouden blijven? Het beste kun je de receiver gebruiken en hier een set goede speakers op aansluiten (niet die van de Sony).

Bedankt voor je antwoord Martijn

Op de receiver onkyo TX-NR646 zijn 4 Boxen JBL PRO III aangesloten

de receiver heeft enkel een actieve uitgang voor de sub woofer, de sub woofer van Sonny is een passieve.

Wanneer ik films speel is er ietsje te weinig BASS, (het moet natuurlijk ook niet daveren, hebben ook geburen) bij muziek afspelen is het prima.

Daarom mijn vraag kan ik de home cinema van Sonny STR KS 1000P aan sluiten op de receiver en hoe, zodat die dienst kan doen voor versterker SUB Woofer. Aanschaf van een nieuwe actieve sub woofer is voor het moment niet aan de orde de, onkyo was al prijzig.

 

 

Ah zo. Nee, dat gaat hem niet worden. Je kunt niet alleen het subwoofer-signaal doorsturen. Het is alles of niks. Ik zou voor een actieve sub gaan, eentje die netjes bij je speakers past.

vandaag eens geprobeerd via de uitgang van de sub en de pre van de receiver en dan aangesloten aan de sonny homecinema via de cd en de sub aan de sonny aangesloten, en het werkt, maar niet zoals ik zou willen. Conclusie, ik kan hem aansluiten aan de receiver maar de klank is niet alles (waarschijnlijk door de sub van de home cinema). bedankt voor je antwoord Martijn.