Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kan ik een box in een andere ruimte hangen?


22 juli, 2014, Categorie:

ik wil een 5.1 home cinema systeem kopen met een denon avrx1000, kan ik een box in een andere ruimte hangen ? (bv badkamer) klinkt dit dan ?

mvg

Antwoorden

Je wilt dus één van de vijf speakers in een andere ruimte hangen? Dat gaat niet werken. Dan krijg je maar een deel van het signaal door en ontbreekt een belangrijk deel van het geluid in de woonkamer. Je kunt de Zone 2 mogelijkheden van de receiver inzetten en dus de twee overgebleven uitgangen voor speakers inzetten voor speakers in een andere ruimte. Zie de handleiding van de receiver hoe het precies op dat model werkt.

Ja da wilde ik doen, maar het moet wel gaan op 1 of andere manier dus ? Of kan ik beter een 7.1 receiver kopen met een 5.1 boxen set ?

Mvg Roy

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Het kan alleen als de receiver over de tweede zone mogelijkheid beschikt via de ongebruikte speakerterminals.

Ik heb box kabels laten trekken in mijn muren 3 aansluitpunten in de badkamer en 1 in de badkamer, nu wil ik hiervoor iets hebben, wat kan ik beste hiervoor pakken ? Mvg roy

3 punten in de woon kamer moes dit zijn

Dat ligt eraan wat de receiver biedt qua ondersteuning. Als deze een een ‘powered’ zone 2 biedt kun je twee speakers in een andere ruimte aansluiten. Als deze een ‘passieve’ zone 2 biedt moet je in die andere ruimte nog een losse versterker zetten en kun je daar de speakers op aansluiten.