Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kabelradio ziggo aan op een receiver/versterker?


24 oktober, 2015, Categorie:
  1. hoe sluit ik kabelradio ziggo aan op een yamaha receiver. de kabelplug past niet in de ingang van de receiver.Is er een overloop stekkertje ? of kan het anders ?
  2. de tv gaat via een eigen receiver en HDMI naar versterker/boxen

Antwoorden

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met een eigen receiver. Kun je de Ziggo-decoder niet op de Yamaha aansluiten dan? Dat zou zeker moeten kunnen, bijvoorbeeld middels een audiokabel of hdmi-kabel.

Ik heb het als volgt aangesloten. Vanaf het AOP (Abonnee Overdracht Punt) van Ziggo gaat één gewone kabel naar Horizon en een kabel van AOP naar de versterker.  Vervolgens gaat er vanaf Horizon een hdmi naar mijn tv op hdmi-1.

Vanaf mijn versterker gaat er een hdmi (ouput ARC) een hdmi naar de poort op tv hdmi-2 (ARC)

Zowel vanaf de tv als vanaf de versterker gaat er een LAN kabel naar mijn router die ook verbonden is met AOP.

Wanneer ik de radio inschakel ontvang ik gewoon via internet meer dan 48.000 digitale zenders over de hele wereld.

Wanneer ik de tv inschakel gaat deze automatisch naar hdmi-1.   Echter wanneer ik tv kijk, bij mij zonder home cinema, gaat dit via de tv luidsprekers, maar wanneer ik mijn versterker inschakel, gaat het tv geluid via mijn versterker de home cinema set in en komt het geluid uit de luidsprekers.

Misschien helpt dit je.

 

Ik heb ook een Yamaha, met upc (ziggo ) box. Ik heb de upc box op hdm1 aangesloten van de reciever en een arc van de arc uitgang van de reciever naar de hdmi1 poort (arc van de tv). Als ik dan de tv en de upc box aanzet zonder de reciever gebeurt er niks, dn moet ik eerst het dvd kanaal selecteren op de reciever voordat ik beeld krijg. Zo zijn er wel meer rare dingen. Wie weet hoe dit goed in te stellen is allemaal ? De handleiding van de reciever vind ik niet erg duidelijk hierin