Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Jvc th-r1 aansluiten op samsung smart tv?


12 februari, 2016, Categorie:

Hallo, sinds kort hebben we een nieuwe tv: samsung ue48ju6000. Voorheen hadden we nog een “dik buik” tv en zat de dvd/home cinema set , jvc th-r1, aangeloten via scart. Ik wil nu graag de jvc weer aansluiten op de tv zodat onze kinderen hun dvd’s kunnen zien en wij het geluid van de tv via de boxen kunnen horen. Ik heb het volgende geprobeerd: een optische kabel én een component kabel tussen tv en home cinema set. Die component kabel is een tulp rood/groen/blauw. Dit werkt niet, ik hoor wel het geluid van de dvd die er in zit maar krijg geen beeld ook geluid van de tv is niet via boxen te krijgen. Ik heb me door een aantal deskundigen laten vertellen dat wat ik wil niet mogelijk is en dat ik maar een nieuw systeem moet aanschaffen. Dit wil ik liever niet aangezien de home cinema set altijd prima voldeed.

Alle hulp van harte welkom !

Johanna

( Voor de duidelijkheid:  ziggo horizon mediabox via hdmi aangesloten op tv)

Antwoorden

Als de tv over SCART beschikt zou ik gewoon weer de SCART-aansluiting gebruiken. Om het geluid terug te laten lopen kun je een optische kabel tussen de tv en de set leggen. Zorg dan dat je de juist input op de set selecteert als je het geluid van de tv wilt horen.

De nieuwe tv heeft geen scart aansluiting !

ik heb ook een JVC nu optische kabel gekocht maar krijg geen geluid over de boxen ik heb l1, sat, en bv geprobeerd maar kan optisch uitgang niet vinden …………..help