Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

jbl sound systen 510 subwoofer schakelt zichzelf steeds uit?


31 mei, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik heb een losse receiver gekocht van jamo, de DMR 70. Heb daarbij de losse seroundset geïnstalleerd van JBL type 510.

Het probleem:

Wanneer de subwoofer een tijdje niets te doen heeft schakeld hij zichzelf uit (lampje gaat rood branden). Wanneer ik zap naar een andere zender hoor je een irritante plop, de subwoofer word duidelijk weer actief. Ook schakeld de subwoofer zichzelf uit tijdens het kijken van films, hij blijft dan ook uit.

Valt deze subwoofer zo in te stellen dat hij gewoon aan blijft? Er zit geen appart knopje op de subwoofer en in de handleiding van de receiver staat hier ook niets over beschreven.

 

Alvast bedankt.

Antwoorden

Het lijkt erop dat de subwoofer een soort ecomodus heeft dat wanneer hij geen signaal ontvangt uitspringt. Maar het is vreemd dat dit gebeurt wanneer je tv aan het kijken bent. Is de subwoofer correct, zoals in de handleiding omschreven, aangesloten?

Hallo, bedankt voor je snelle reactie.

De subwoofer is aangesloten met een losse kabel die vanaf de woofer naar de ‘sub out’ gaat van mijn receiver (zoals staat beschreven in de handleiding van de dmr70). Ik had al op internet gevonden dat het bij somige receivers het kan helpen om het uitgaande signaal van de woofer harder te zetten zodat hij minder snel in de slaap stand komt, helaas helpt dit niet.

Ik ben vandaag langs de winkel geweest en ik moet morgen weer terug komen met mijn losse receiver en woofer om te kijken of het aan een mankement ligt. De combinatie van de jbl510 en dmr70 zou in theorie perfect moeten werken, aldus de winkel.

Ik laat het jullie nog weten als we er morgen uitkomen.

Grt.