Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Is nanocell het waard?


1 mei, 2020, Categorie:

Hallo,

Ik zit vaak op jullie website de geweldige reviews en berichten te lezen.

Zelf wil ik een nieuwe tv aanschaffen. Mijn oog was gevallen op de LG 55NANO916NA. Helaas kan ik vrij weinig hierover op jullie website vinden.

Is nanocell aan te raden ? Ik heb namelijk wel gelezen dat de zwart-waardes minder zijn als qled en oled. Het liefst heb ik een oled maar ben bang voor het inbranden. De nieuwe LG 55NANO916NA heeft wel alle nieuwe voordelen zoals Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode™, Technicolor HDR, HLG en HDR 10 Pro enz aan boord en voor een best leuke prijs van 1325 euro doormiddel van cashback.

Mvg,

Vincent

Antwoorden

Dit is de opvolger van de SM9000 serie , full array led. Zeker geen verkeerd toestel, sowieso stukken beter als een Qled, iets minder als een Oled. Goeie kijkhoek, magic remote en veel opties. Inbranden van Oled komt steeds minder voor. De technieken worden beter. Ligt veel aan je beeldafstelling en content.

Aangezien deze net nieuw is kan ik helaas deze nergens bekijken. Dus een miskoop zou het niet zijn?

Er zijn weinig tv’s die een miskoop zijn.. ! De prijs is er meestal naar. Maar een tv die net uitkomt is relatief altijd te,.. duur.. Maar geen miskoop.

Ook van dit toestel is de sm900 dus prijsgunstiger. Het verschil zal er niet zijn. Ik snap niet waarom 1 persoon hiervoor zegt dat lg beter als qled is.. is natuurlijk onzin. Je zou deze nano900 naast een qled q85r moeten zetten kwa prijs in 55 inch.. Dan zou ik de samsung nemen.

Of de sony xg950 is nu onder de 1.000 euro en zeker beter dan deze lg.

Een review van de lg nano vindt je in de links hieronder van John Archer op de website forbes.com.. In eerste instantie gaf hij een heel goede review van een korte hands-on ervaring. Nu enkele dagen geleden kwam hij met een uitgebreide herziening na de tv lang in eigen ervaring te hebben.. Ik zal beide links hieronder zetten

De laatste link is dus echt Relevant..

 

https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2020/03/31/lg-65nano90-4k-tv-first-impressions-shockingly-promising/#4c1d6ba95466

https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2020/04/29/lg-65nan90-65nano906-4k-tv-review-changing-up/#563b14866874

 

Beste,

Als je echt voor de beste beeldkwaliteit wil gaan  neem dan de LG B9 die zal voor ongeveer de zelfde prijs te vinden zijn .

–  https://tweakers.net/televisies/lg/oled-b9_p1052326/vergelijken/

Prijs kwaliteit momenteel onklopbaar en als je 8 uur per dag gamed of naar het zelfde nieuwskanaal staart dan is de beveiliging tegen retentie en inbranding top.

– https://www.youtube.com/watch?v=renV1x2xTAY&t=1s

Persoonlijk vind ik die nano cell tv absoluut hun geld niet waard er is in de laatste twee geen enkel vooruitgang gemaakt in deze gebruikte techniek en dient enkel als tegenhanger van  aartsvijand Samsung.  Voor zulk mager contrast kan je beter een blik zure melk in de plaats kopen.

Wil je toch geen oled dan zijn deze nog twee valabele alternatieven.

–  https://tweakers.net/televisies/sony/xf90_p759633/vergelijken/

– https://tweakers.net/pricewatch/1316492/panasonic-tx-58gxw804-zwart.html

Veel plezier met je zoektocht !

Bedankt voor jullie reacties!

Als ik deze review lees komen de zwartwaardes en contrast op deze tv er erg slecht uit. Ik denk dat ik mij daar op den duur toch aan ga storen.

Ik ben nog even verder gaan kijken en ik denk dat ik toch maar voor een oled scherm ga. De LG oled55c9pla is nu ook gunstig geprijst en bij jullie in de review komt deze ook goed eruit.

Succes met de C9! Uitstekende keuze!

Is de lg 49sm9000 beter dan de 55 inch versie omdat het beeld kleiner is en dus scherper en minder light bleed?

Beste,

Nee  , grootste impact voor tv kijken is  schermgrootte en HDR performance. Dus in dit geval ga voor het grotere scherm.

Mvg,