Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

is mijn HK receiver geschikt voor 4 Ohm speaker?


17 februari, 2016, Categorie:

ik heb een Harman Kardon receiver 347/230 7.1 (oudje) en wil 4 Ohms speakers (Boston M 250 Luidspreker 2,5-weg) kopen voor toekomstig cinema surround geluid

Is mijn receiver hier wel voor geschikt? ik zie geen 8-4 ohm op de achterkant staan

ik heb verder een klipsch subwoofer KSW10 4 ohm – eigenlijk dus ook niet geschikt ? (merk ik nu pas)

verkoper zegt dat het absoluut geen probleem is, ik twijfel een beetje

verder L-kamer met kortste lengte (voet) ca 60 m3  en laminaatvloer

Antwoorden

De meeste receivers kunnen speakers tot 4 Ohm aan en bij de instellingen kun je ook vaak aangeven welke impedantie je speakers hebben. Als je alles niet direct vol opendraait kun je met gezond verstand weinig schade aanrichten.

Ok bedankt!,

Dus de 3st.  4 ohm speakers (3x parallel, gewoon inpluggen) is geen probleem. Het risico dat ik mijn receiver niet opblaas/zeer warm wordt zal bij ‘normaal ‘volume niet optreden tenzij door ‘schoonmaken’ de volumeknop op zeer hoog komt waar je natuurlijk achter komt als de receiver daarna aan gaat….. ben ik dan mijn receiver kwijt?

In de toekomst wil ik nog 2 kleine speakers kopen zodat ik uiteindelijk een 5.1 systeem heb (7.1 red ik niet gezien de grootte van mijn woonkamer…)

is het dan handig om dit ook 4 ohm te houden en ook hetzelfde merk (bijv Boston of Klpsch)? of maakt het merk maar ook aantal ohms niet uit?

voor het gemak wat specs bijgevoegd

manual HK AVR 347/230

bedankt alvast voor de reactie!