Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Is de Yamaha RX-V479 en de Canton Movie 75 set een goede combinatie?


22 augustus, 2016, Categorie:

Hallo,

Ik heb tot op heden altijd dolby surround sets gehad en wil nu overstappen op een versterker. Helaas ben ik dus een leek op dat gebied. Nu ben ik wel overtuigd van de kwaliteit van de Yamaha als instapmodel, maar zijn die speakers geschikt voor die versterker? En waar moet ik nog op letten? Is 100 watt per kanaal bijvoorbeeld goed genoeg voor een normale woonkamer?

Ik heb nog geen geld om €200,- per speaker neer te leggen, dus vandaar dat ik naar een goedkopere oplossing zoek en toch kan genieten van goed geluid (Film, gamen, voetbal, Soundcloud etc.)

Alvast bedankt voor het meedenken!

Antwoorden

Dat wattage is niet heel belangrijk. Of je speakers bij een versterker passen is eigenlijk een kwestie van smaak, of het mooi is. Technisch komt er echt wel geluid uit en kun je er prima een kamer mee vullen.

Probeer relatief kleine speakers en later een actieve sub.

Voorbeeld:

Sub met speakerdiameter 12 inch.

Center met 2 6inch woofers. Of 8inch.

Fronts en backs met 4 inch woofers. Dit is ideaal voor films, en, als je even de juiste instelling en cross te pakken hebt, ook muziek.

Bij ideaal voor muziek word er meestal zuilen geadviseerd met 2 6inch, of 8inch woofer.

Persoonlijk vind ik het zonde om in enorme zuilen te investrren als er een goede activieve sub aanwezig is, maar het duurt even voordat je de juiste instelling hebt.

Dat laatste gaat tegenwoordig een stuk eenvoudiger sls je de meegeldverde meetmicrofoon gebruikg om automatisch volume, cross, afstand etc. in te stellen.