Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Is de uhd880 noodzakelijk om te kijken in ultra hd?


28 oktober, 2014, Categorie:

De philips 49pus7909 is een 4k ultra hd tv. Maar dien ik nu het aparte kastje uhd880 nog aan te schaffen om ook ultra hd te kunnen zien. Of gebeurt dit automatisch ( via de ingebouwde smartcards)?

mvg.

Antwoorden

Dat ligt aan de content. Er is geen HEVC-decoder aanwezig waardoor content die hiermee gecomprimeerd is niet getoond kan worden. Hiervoor komt de UHD880 op de markt. Onder meer Netflix maakt gebruik van HEVC voor Ultra HD-content en dat kan je dus momenteel niet afspelen op je tv. Een gedownloade trailer in 4K-resolutie, zonder HEVC-codec, kan echter gewoon getoond worden.

Dus stel er is een net die ultra hd beelden uitzend, dan zijn de smartcards van ziggo niet voldoende. Dan heb je daar nog een kastje voor nodig. In dit geval de uhd880. Deze zet de gecodeerde digitale beelden om naar ultra hd?

bedankt.

Ten eerste zal het nog een aantal jaar duren voordat je dat kunt verwachten maar als het komt is het niet zeker dat je tv dit ondersteunt. Ik acht de kans klein, niet alleen door het ontbreken van HEVC maar ook omdat er geen 4K-tuner inzit. Een extern kastje is waarschijnlijk altijd nodig.