Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Is de Panasonic TX-55HZW1004 of de LG OLED55GX6LA een goede plasma tv vervanger?


1 april, 2020, Categorie:

Beste lezer,

Heb nu een Panasonic plasma tv type TX-P50VT20 uit 2011 en overweeg de overstap naar OLED 55 inch.

Ik oriënteer mij op de Panasonic TX-55HZW1004 en de LG OLED55GX6LA.
Beiden moeten nog uitkomen maar kan iemand al aangeven welke van de 2 de beste is?

Vind het grote voordeel van de LG dat deze zeer plat is en strak tegen de muur bevestigd kan worden en de connectie met Apple TV.

Maar door mijn goede huidige ervaringen met de Panasonic plasma tv en wat ik lees superieure Panasonic OLED kleurweergave en beeldkwaliteit speelt de overweging mee om toch weer voor Panasonic te gaan ondanks dat de LG nu mijn voorkeur heeft.

Is het nu echt de moeite waard om van Plasma af te stappen en over te gaan naar Oled?

Hartelijk dank

Antwoorden

Ook mijn  voorkeur gaat uit naar de Panasonic, op beeld de betere, kijk ook eens naar de nieuwe TX55HZT1506, dan heb je ook wat beter geluid, dit model moet nog uitkomen maar zijn voorganger GTZ1506 had al een plaatje waar je u tegen zegt. Technisch gezien heeft Panasonic een zeer laag uitvalspercentage.

 

Beste,

De Panasonic richt hem meer op de echte film liefhebber zodat je weinig moet tweaken aan de beeldinstellingen. Je kiest een instelling en you are good to go.

De Lg Cx reeks heeft als voordeel een 2.1 connectie met earc en alle game features die je  resistent maken tegen alle mogelijke upgrades van av apparatuur en game consoles. De beeld kwaliteit is zeer goed maar de Panasonic is een tikkeltje beter. De connectiviteit met allerlei randproducten zoals wi-fi speakers , Apple toestellen en het Webos zijn bij Lg dan ook weer een sterk punt.

De overstap van plasma naar oled is niet zo dat je van je stoel zal vallen . Bewegingssnelheid of motion is nog altijd een zeer sterk punt bij een uitstervend product. Maar na negen jaar is het de meest logische stap en uiteindelijk zal je best tevreden zijn welke keuze je ook maakt.

Succes !

Wat bedoel je met uitvals percentage dat dat laag is?

Hartelijk dank voor het antwoorden op mijn vragen!

Als beiden televisies in winkel te koop zijn zal ik mij verder oriënteren tussen beiden.

Ben ook bang dat Oled niet heel overtreffend zal zijn tov mijn huidige plasma tv.

Vr Groet,

William