Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Is 15 Watt verschil merkbaar tussen 2 (Harman Kardon) versterkers?


27 december, 2013, Categorie:

Goedendag,

Ik ben aan het zoeken naar een nieuwe receiver ter vervanging van mijn oude Harman Kardon. Als speakersetup heb ik de HKTS30 (5.1)

Op dit moment twijfel ik tussen de Harman Kardon AVR 161 en de 171, met als enige argument dat de 171 100 RMS levert en de 161 “slechts” 85. Daarnaast heeft de 171 wel Airplay en een extra HDMI poort, maar deze 2 functies zal ik niet missen. In de toekomst wil ik mogelijk een Google Chromecast aansluiten op het apparaat.

Nu is mijn vraag, is het 15 watt verschil echt merkbaar in een gewone woonkamer, of kan ik het verschil van € 150,- beter in mijn zak houden? Zal ik er tegen aanlopen dat de 161 niet hard genoeg kan?

Alvast bedankt voor uw reactie!

m.vr.gr.

Léon

Antwoorden

Ik denk dat je niet snel zult merken dat de receiver het niet trekt. Ik ken niet veel mensen die hun receiver vol openzetten of zelfs tot meer dan de helft van het volume komen. Maar, wattage zegt ook niet alles over het volume, het zegt ook iets over datgene wat de receiver levert op laag volume. Echter denk ik dat dit verschil te verwaarlozen is, zeker aangezien om het twee qua componenten vergelijkbare modellen gaat.