Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Internetgeluid over de luidsprekers?


2 januari, 2015, Categorie:

hallo ik heb de ethernetkabel aangesloten op mijn LG smart tv maar krijg het geluid van internet youtube of spotify niet over mijn luidsprekers,mijn TV geluid is wel goed,ik zit te denken wat doe ik fout hier,audio kabel tussen tv en reciever? ik heb geen HDMI op mij reciever helaas,het is vast iets heel simpels.

graag hoor ik van U

 

RH

Antwoorden

Hoe is het nu aangesloten om het geluid van tv over de speakers te laten lopen dan? Als je een analoge audiokabel tussen de tv en receiver legt zou je ook het geluid van de apps e.d. moeten krijgen.

audio kabel tussen mijn kpn HD tv ontvanger en mijn Rotel reciever,HDMI kabel tussen deze ontvanger en tv en 1 tussen mijn dvd speler en tv,en in deze onvanger zit natuurlijk ook ethernet kabel,maar toch vind ik het vreemd,of kan het alleen met ziggo omdat dat kabel s ??

kan het ook via de video uitgangen op de tv ipv de audio ?

 

RH

Op deze manier komt het geluid van de tv niet terug naar de receiver dus er moet sowieso een audiokabel tussen tv en receiver gelegd worden. Een videokabel kan erbij maar heeft geen zin, het gaat immers om geluid.

dat heb ik ook gedaan werkt ook niet.toen kreeg ik de tip om in de instellingen op de tv

het uitgaande analoge geluid op aan te zetten,op tv heb ik keuze tussen tv speaker,externe luidspreker,av sync.aanp heb ik op aan zit ook een bypass keuze op?

ik heb nu hdmi tussen tv en dvd en de tv en hdd recorder van kpn,3stekker stereo audio tussen reciever en dvd,audio kabels tussen reciever en hdd recorder,en had ik nog audio k tussen tv en reciever die laatste werk het geluid van internet ook niet door,ik zit te denken wat ik hier mis in dit plaatje.kan er ook stereo audio kabel (3stekkers rode,witte,gele)tussen reciever en tv???

 

RH

De gele is een videokabel maar de rode en witte gebruik je nu dan al toch?

Koop de Marmitek Converter die ondersteunt alle digitale formaten deze sluit je met een glasvezelkabel aan op de tv en gaat dan super digitaal in analoog naar je versterker, rood witte stekkers.

Het geluid is verbluffend het knalt je speakers uit dus daar hoef je dus geen dure HD receiver voor te kopen.

Hij bevalt mij uitstekend.

Kosten 40,00 euro,Succes.

bedankt maar het zou toch ook zonder converter moeten kunnen want dan zouden de meeste mensen die geen ziggo hebben dit probleem ook ondervinden? ziggo is kabel dit is weer anders dit probleem heb je dan niet neem ik aan.ik ga eerst nog even verder zoeken voordat ik 40 euro ga uitgeven of dat je nog een

andere oplossing hebt?

 

RH

Probeer eens een optische (digitale) kabel. Ik had hetzelfde probleem en door deze kabel tussen mijn TV en Reciever te plaatsen werkte het geluid van mijn internet via mijn speakers.

die heb ik gekocht en aangesloten Wendy maar mag ik vragen wat je aangepast hebt in de instellingen van je smart tv en of reciever?? want ik heb nog steeds geen geluid,en daar baal ik nog steeds van.

 

RH