Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Instellingen samsung tv?


10 maart, 2017, Categorie:

beste , sinds kort een samsung uhd 4k 49 inch mooie tv maar ik vond de kleuren een drama rood en groen zag er niet uit .

Op advies van Eric Beeckmans hem op de filmstand gezet en de instellingen overgenomen , dat is een al een grote verbetering maar niet te vreden over de licht scenes er lijkt dan een witte waas over het beeld te liggen .

Eric of iemand anders wie weet hier een oplossing voor .

gr Wil

 

Antwoorden

Goed om te lezen dat de tips van Eric al een veel beter resultaat hebben gegeven. Hij gaat je nog even van een antwoord voorzien.

Dat is erg moeilijk op afstand te beoordelen. Als je vindt dat de televisie er in heldere scenes wat flauw uitziet, dan kan je de volgende dingen proberen:

* ‘Achtergrondverlichting’ een beetje lager zetten. De beelden worden dan in hun totaliteit wat donkerder, wat ze op zich wel wat fletser maakt, maar het lost misschien je probleem op.

* ‘Contrast’ iets lager zetten (tot min 90): dit verandert enkel de piek witweergave, maar heeft daardoor impact op witdetail. Ook dit kan je beeld fletser maken (maar normaal gezien enkel als je het contrast te sterk verlaagt: bekijk het effect door het bijvoorbeeld eens  op 70 te zetten).

* Expert-instellingen: ‘Gamma’ op -1 zetten. De gamma waarde heeft vooral invloed op tinten met een helderheid ergens in het midden (dus zeer donker en zeer licht worden minder beinvloed). Bij Samsung geven lagere gamma-waardes een iets donkerder beeld. Dat kan het probleem verhelpen.

* Expert-instellingen: ‘Smart LED’: zeker NIET afzetten. Laat die staan op de standaard waarde voor de film-mode (Laag).

Cheers,
Eric

Hallo Eric ,

Bedankt voor de tips dit brengt enige verbetering .

al met al gezien vind ik dit toch een flink nadeel van deze al om geprezen tv , in de stand naturel de kleuren groen en rood belachelijk fel , in de stand film dit probleem ik vraag me af had ik niet beter een oled kunnen kopen of denk je daar anders over .

Gr Wil

Beste Eric , zou je aub ook een lijst kunnen maken betreft instellingen in de stand naturel .

ik vind die waas in de stand film erg vervelend dat is er in naturel niet , wat me wel erg tegenstond in naturel waren de veelste fanatieke kleuren groen en rood wellicht weet je ook daar een oplossing voor .

gr Wil

Nog maar een keer als het mag , ik heb de test gelezen van een lg oled uitgevoerd door Eric .

wederom goed verhaal maar wat me opvalt dat er melding gemaakt wordt van minimale moire terwijl in de test van de Samsung 7000 uhd 4k daar niet over gesproken wordt en ik heb daar toch behoorlijk last van .

gr Wil

Qua beeldkwaliteit komt Samsung nog veel te kort vergeleken met de IPS panels van LG, die zijn dan wel wat donkerder maar hebben prachtige kleuren en een perfecte kijkhoek, en daar zul je geen waas zien.

Oled is op dit moment de top! Samsung gaat dit met de nieuwe Qled niet evenaren.

Oke dankjewel , is er enig zicht op een 49 inch oled ?

Hier dan mijn slotwoord , aller eerst mijn dank aan Eric met zijn laatste aan bevelingen is het beeld echt geweldig .

Er zijn blijkbaar zeer veel van deze tv’s verkocht maar als ze hem niet op film zetten en de adviezen niet opvolgen van Eric is het zonde van het geld .

Gr Wil .