Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ik heb een Audio-Out aansluiting nodig op mijn Home Cinema?


19 september, 2016, Categorie:

Ik heb gehoorapparaatjes van Siemens ( Pure Carat XCEL 501)

Omdat mijn gehoor minder geworden is moet ik de home cinema set die ook het tv geluid door geeft, steeds

op meer volume zetten. Heel vervelend voor mijn huisgenoten en zelfs voor de buren. Siemens heeft daar wel wat voor,

een Minitek set, een ontvangertje die je aan een audio-uitgang van de Home cinema set kunt koppelen en die maakt dan draadloos verbinding met een ontvangertje die vervolgens weer draadloos verbinding maakt met mijn gehoorapparaten. Die ontvanger heeft een volumeregeling die dan dus uitsluitend het volume in mijn geh. app. kan regelen zonder dat dit van invloed is op het volume wat de anderen horen. Zou dus super zijn.

Wij hebben een nog vrij nieuwe LG home cinema set BH 9540TW.  Onze Tv van gelijke datum is LG 42UB820V

Het probleem is dat die Home-cinemaset geen audio-out heeft, de enige Out is HDMI-OUT die de H.C. set verbindt met de tv HDMI-ARC.

Kunt u mij zeggen of het goed mogelijk is om die kabel door een splitter te verdelen in 1 HDM ARC naar de tv en de andere HDMI kan gebruiken voor mijn gehoorapparaatjes die wel Analoog zijn, hebben Tulp en Jack aansluitmogelijkheden.

Een heel verhaal, ik hoop dat ik het duidelijk kon maken. Wat omzetten van digitaal naar analoog en de kabels enz. betreft, die zijn allemaal wel te kopen, alleen weet ik niet of het onderbreken/aftappen van die HDMI-ARC verbinding van de H.C. met de TV wel zonder problemen mogelijk is.

Antwoorden

Er zijn wel oplossingen voor maar volgens mij haal je dan de complete audio eruit en krijg je dus op je tv geen audio. Daarbij andersom; ik durf niet te zeggen of dit met ARC werkt. Dit werkt maar één kant op ben ik bang.

Het beste kun je een set zoeken met een audio-uitgang maar dan zit je met het probleem dat er zowel audio uit die uitgang als de speakers moet komen. Ik ben nog geen home cinema set tegengekomen die dit kan.

Kun je hem niet koppelen met de tv-decoder toevallig?