Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ik blijf het geluid op mijn luidsprekers horen van de normale tv zender als ik een dvd start of netflix


8 januari, 2017, Categorie:

 

Hallo,

 

ik heb een vraag over mijn luidsprekers. ik heb een best wel grote LG smart tv maar die is inmiddels al wel 3 jaar oud maar functioneert nog zo goed als nieuw. Ik heb er toen een paar boxen bij gekocht ook van LG. Er zat ook een kastje bij en daar zit dan een Blue Ray speler in. Met dat kastje kan ik het bijvoorbeeld op Aux zetten zodat de boxen het doen. De boxen bestaan uit 2 kleine boxen en 1 grote voor de bass . De luidsprekers doen het heel goed op normale tv zenders zoals rtl7 Veronica bijvoorbeeld. ik heb bijvoorbeeld een abonnement op film 1 op mijn tv. Dat is geweldig bij actie films. Ik zit nu met een probleem als ik bijvoorbeeld een dvd in het kastje (blue ray speler)  en ik zet het kastje op Aux dan blijf ik het geluid via de boxen van mijn tv zenders horen hetzelfde gebeurt bij bijvoorbeeld Netflix dat ik ook op de tv heb. ik zet het kastje met de afstandsbediening op Aux en dan doen de boxen het maar op  Netflix blijf ik het geluid via de luidsprekers van mijn normale tv zenders horen.

 

Ik ben er daarna  even naar kan kijken en heb ik bepaalde gevonden waar misschien het aan kan liggen.

 

1 Het kastje van mijn normale tv zenders is verbonden met het kastje van de luidsprekers met van die gekleurde stekkers rood geel en wit bijvoorbeeld  en waar ik de gekleurde stekkers erin stop staat ook AUX

 

Dus ik verbreek de verbinding tussen het kastje van de zenders en het kastje van de luidsprekers en dan hoor ik helemaal geen geluid via de luidsprekers . En ik kan die gekleurde stekkers niet in mijn tv stoppen zodat ik een verbinding heb met het kastje van de luidsprekers en de tv want daar kan ik ze niet instoppen of zie ik iets over het hoofd ?

 

Ik heb daarna wat filmpjes opgezocht op Youtube en heb ik gevonden dat je via een hdmi kabel extern geluid kan verplaatsen maar dan moeten beide apparaten acr bevatten ?

 

Dus ik stop de ene kant van de hdmi kabel bij Out to TV van het kastje van de boxen en de andere kant van de hdmi kabel in de Hdmi imput van de tv en gebeurt steeds niks. Ook als ik de verbinding breek tussen het kastje van de tv zenders en het kastje van de luidsprekers met die gekleurde stekkers gebeurt er niks

 

Maar nou heb ik gelezen ergens dat op het kastje van de luidsprekers bij de imput van de hdmi kabel ACR moet staan maar er staat alleen Out to tv en bij de andere hdmi inputs staat alleen IN 1 en IN 2 dus kan het niet ?

 

Ik heb bij instellingen de instelling ACR op aan gezet en  gebeurt nog steeds niets.

 

Het is eigelijk wel jammer want nu kan ik de boxen niet gebruiken voor dvd’s netflix of de ps4

 

1 zie ik iets over het hoofd ? of heeft mijn kastje van de luidsprekers geen ARC ? of moet ik een digitale geluidskabel kopen? maar die kan ik niet op mijn tv vinden waar ik die in kan stoppen.

Hopelijk kan iemand mij helpen

 

Antwoorden

Koop een optische kabel, verbindt die tussen je tv en geluidsinstallatie. Zet in het tv menu bij de geluidsinstellingen de optical out aan. Kies ook op je audiosysteem de optische ingang. Nu heb je tv en netflix geluid. Om de bluray te horen moet je niet aux kiezen maar de bluray/dvd ingang op je audiosysteem. Succes!