Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ideale muurafstand Philips 55pos901f?


28 februari, 2017, Categorie:

LS,

Ik wil mijn nieuwe tv tegen de muur ophangen, wat is de meest ideale afstand van de muurbeugel tot de tv? het gaat om de philips 55POS901F met Ambilight. En welke (vaste)muurbeugel adviseren jullie? Hij hoeft niet kantelbaar te zijn.

 

Alvast bedankt,

 

Jan R.

 

Antwoorden

Beste Jan,

Deze TV heeft een zeer “slank” design en om dat mooi uit te laten komen is het devies in het algemeen zo strak mogelijk en niet meer dan maximaal 15 cm van de wand.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Vogel’s muurbeugels. Een beugel uit hun assortiment die goed zal matchen met jouw TV is bijvoorbeeld de Thin 305. De afstand tussen de TV en de muur zal dan slechts 1,5 cm zijn. Maar er zijn ook andere fabrikanten die prima muurbeugels maken. Zie het als een suggestie.

Wel wil ik nog wel de kanttekening plaatsen dat je wellicht wat meer afstand van de muur nodig hebt ivm ambilight. Ik heb daar geen ervaring mee, dus misschien dat een andere lezer daar nog iets over kan zeggen. Mogelijk werpt dat een ander (ambi)light op de zaak?

Ambilight mag strak tegen de muur dus dat is geen probleem. Een ideale muurafstand is er niet. Ik zou de slankste optie qua beugel kiezen.