Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hulp bij 55″ TV met de beste beeldkwaliteit?


13 juli, 2015, Categorie:

Beste,

Ik ben nu al een tijdje op zoek naar een mooie TV. Ik zit ong. op 3 meter van het scherm en ben op zoek naar een 55″ TV. Hierbij is de beeldkwaliteit (voor gamen (PS4), films, series) veruit de belangrijkste beslissingscriteria. Initieel was mijn budget max. €1000 euro, maar kan dit eventueel opschroeven naar 1300 (max. 1400 euro).

Het hoeft niet per se een smart tv te zijn (kan dit altijd oplossen met bijv. Apple TV), en om de audio kwaliteit van de ingebouwde speakers geef ik ook niet veel (ik gebruik toch een externe 2.0 speakerset). Bij het kiezen van de TV gaat het dus echt om de beste beeldkwaliteit die ik binnen mijn budget kan halen.

Nu snap ik dat de betere 4k schema buiten mijn budget vallen. Echter hoor ik graag van jullie of het dan zin heeft om voor bijv. 1200 euro een 4k scherm te halen of dat ik dan net zo goed een goedkopere Full HD kan kopen omdat er weinig meerwaarde is?

Ik zou het zeer op prijs stellen om wat suggesties te ontvangen (ik zie door de bomen het bos niet echt meer)… Ik heb een aantal interessante opties van LG gezien.

 

Ik hoop van jullie te horen.

 

Mvg,

 

Jeroen Bos

Antwoorden

Ik zou aanraden eens te kijken naar de Panasonic CX700E-serie. Het 55-inch model past net binnen je budget en wij waren hierover erg enthousiast. 4K ontkom je bijna niet meer aan. De betere tv’s zijn allemaal van 4K-resolutie voorzien.

Dank. Mede door jullie review heb ik deze ook op het oog. Een goedkoper en Full HD alternatief is de Sony W805B serie (55W805B). Nogmaals dank voor het antwoord.