Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik mijn samsung smart tv zover dat hij mijn soundplate inschakelt?


8 februari, 2015, Categorie:

beste allemaal,

om te beginnen wil ik benadrukken dat de soundplate een fantastisch geluid en design heeft ten opzichte van een normaal surround system.

functies werken feilloos zoals bleutooth-on als je al een x een bleutooth apparaat gekoppeld hebt.dan schakeld hij weer aan vanuit standby als je je telefoon weer laat koppelen.

en onze dvd speler(philips met aynet+)schakeld hem ook in als we de speler aanzetten,nog mooier zelfs.als ik de speler schakel via de hdmi in/hdmi out dan schakelt hij zelfs de tv in. de soundstand schakelt dan automatisch over op de “d.in tv arc”. top zou je zeggen.

nu mijn uitdaging:

wij kijken digitale tv van telfort via een digitale ontvanger(motorola) met hdmi out. als ik deze aansluit op de hdmi- in en vanuit hdmi-out naar de tv ga dan schakelt de soundstand niet in. zelfs niet als als ik de arc/hdmi van de tv gebruik(zoals beschreven hierboven). als ik da soundstand manueel inschakel doet hij het op de HDMI stand prima. maar ik ben een neuroot en wil graag dat ik met 1 afstandbediening alles in kan schakelen.

kabels zijn geschikt,alle combinaties geprobeerd,soundplate gereset maar helaas. ik hoop dat jullie iets weten.

alvast bedankt, gr vincent

 

Antwoorden

Het kan zijn dat de terugkoppelen niet werkt maar staat de tv zo ingesteld dat het geluid altijd via de soundbar verloopt? Zo ja, dan zou deze automatisch aan moeten springen.

hoi martijn,

bedankt voor je reactie. de televisie is goed ingesteld want zelfs nu de het primaire signaal van de decoder via de soundstand naar de tv gaat schakeld hij niet aan,maar als we de dvd-speler inschakelen schakelt aynet de soundstand in via de tv met acr.

heb nu ook gemerkt dat als de soundstand auto uit gaat en we zetten hem weer aan hij automatisch via de laatst ingeschakelde stand naar d.in tv-arc stand gaat. begin het idee te krijgen dat er teveel verschillende signalen zijn.

hdmi,aynet,d.in tv-arc. lastig ben benieuwd wat samsung voor oplossing brengt.

De telfort ontvanger ondersteunt niet het CEC protocol, als alle apparaten dit ondersteunen werkt het 100%. Nu ontstaat er een soort sluiting door de Telfort ontvanger waardoor er problemen ontstaan.

Sluit je telfort ontvanger rechtstreeks op tv aan, via de arc terug naar de soundplate, zet je nu de tv aan gaat je soundplate ook aan. Probeer de tv code op de telfort ontvanger te programeren dan kun je nu ook het volume van de plate regelen met de Telfort ab.

hoi audiofreak,

dat ga ik straks proberen,jullie horen nog van me.

 

gr