Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema set via receiver aansluiten?


25 mei, 2015, Categorie:

Hallo

Om mijn platenspeler weer te gaan gebruiken wil ik een nieuwe receiver met phono aansluiting kopen.

Ik heb een LG home cinema set en mijn vraag is of ik deze kan aansluiten op de receiver voor het gebruik van de cd/dvd/blu-ray speler. De tv en mediabox  worden ook aangesloten op de receiver. Het gaat dus alleen om het signaal door te geven. Is het eventueel nog mogelijk om de boxen (2.1)  aan te sluiten op de receiver of kan ik dit beter niet proberen.

 

Antwoorden

Dat ligt eraan; heeft de LG set een HDMI (of audio)-uitgang? Dan zou je hem kunnen koppelen. Maar, die kans acht ik niet groot aangezien dit bij de meeste systemen niet zo is.

De speakers van de LG set zou ik niet op de receiver aansluiten. De kans is groot dat de receiver of de speakers beschadigen. Ze zijn daar niet voor gemaakt.

De home cinema set heeft een HDMI tv out aansluiting, 2x HDMI in., een LAN aansluiting, een AUX aansluiting en een video out aansluiting (1x tulip stekker). Moet het hiermee mogelijk zijn.

Ook zit er nog een optical in verbinding op.

Ik neem aan dat de aux-aansluiting een ingang is? Dan wordt het lastig. Via HDMI gaat voor zover ik weet alleen beeld, niet ook geluid. Tenzij hier in de handleiding een speciale functie voor genoemd wordt.