Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema set altijd aan?


27 augustus, 2014, Categorie:

Voor het aansluiten van een home cinema set op een tv is het advies om dit met HDMI vanuit de digitale decoder rechtstreeks naar het home cinema set te doen en vandaaruit met HDMI naar tv.

 

Maar dan moet het home cinema set altijd aanstaan. Ook als ik geen geluid van de tv via het home cinema set wil luisteren. Toch? Of geeft het home cinema set de signalen (beeld en geluid) van de digitale decoder ook door als het apparaat uit staat?

Antwoorden

Daar heb je helemaal gelijk in. De set moet aanstaan en dan gaat het geluid via de speakers. Er zijn systemen die ook een functie hebben om het geluid door te sturen, maar dat zul je per systeem moeten bekijken. Wil je toch regelmatig via de tv luisteren dan moet je de tv koppelen aan de decoder en wellicht een audiokabel tussen de decoder en de set leggen.

Martijn, bedankt voor het supersnelle antwoord.

Onkyo heeft bijvoorbeeld Hybrid Stand-by. Je kunt daarbij kiezen welke bron doorgegeven wordt wanneer receiver uit staat.  Werkt bij mij bij alle apparatuur, behalve bij Kpn kastje. Dus Kpn rechtstreeks op tv aangesloten en van tv optische kabel naar receiver. Werkt natuurlijk ook, alleen is het jammer dat je dan op je tv daar een andere HDMI ingang voor moet selecteren…

Bedankt voor de info.