Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema set 5.1. aankoop advies keuze/merk?


8 februari, 2015, Categorie:

ik ben opzoek naar een home cinema set 5.1. Er zijn zoveel modellen en types waardoor ik de niet gemakkelijk een keuze kan maken. Ik heb een aantal eisen opgesteld voor mezelf die ik wil hebben als opties of mogelijkheid. Wellicht kan iemand mij tips en advies aanbieden. Mijn budget is ongeveer max 500 +/- euro. Ik hoef geen dvd/bleu ray speler perse. Mijn voorkeur is Bose of harman kardon maar dit zijn nogal prijzige merken. ik heb momenteel 2 op het oog zie de link. De aparatuur die erop wordt aangesloten zijn satelliet, pc, playstation en de televisie.

Ps.maakt merk echt wat uit

http://www.otto.nl/HARMEN…ngangen/article/50934979/

http://www.kieskeurig.nl/…yo-ht-s6505/specificaties

eisen.
internet aansluitingen
minimaal 4/5 HDMI aansluitingen
usb aansluiting
bluetooth

Antwoorden

Beiden prima systemen, verschil zit hem vooral in de audioweergave. Harman is vaak qua lage tonen net wat overtuigender maar zelf geef ik vaak de voorkeur aan Onkyo door de iets betere detailweergave. Qua functionaliteit lijken ze op het eerste gezicht grotendeels overeen te komen.

bedankt voor je reactie. Blijft nog steeds een lastige keuze.  Heb inmiddels iets anders gevonden ook van harman kardon. http://www.otto.nl/product/10026125165/?itemId=10025745342&type=re

Ik was altijd helemaal weg vsn sony en heb in 2002 ook een flink bakbeest aangeschaft.

Sinds ik een actieve sub heb, merkte ik dat de receiver VEELm minder vermogen hoeft te leveren, en een paar jaar geleden had MM een leuke Pioneer in de aanbieding. Het was de VSX -510, een zogenaamde slimline met 6.1, wat dus betekent dat 7.1 ook mogelijk is omdat 6+7 hetzelffde zijn, en hij gebruikt class-D technologie, wat gewoon betekent veel vermogen qua geluid, weinig qua warmte. En dus ook efficicienter dan andere receivers.

Was op zoek naar Pioneer, Yamaha of Onkyo. Gingbeven bij Klubben langs, maar die verkoopt alleen merken waar ze zelf aandelen in hebben. En een attitude…

Ze zaten Onkyo ongelovrlijk af te kraken, terwijl Onkyo prima meerkanaals verstekers bouwt, en toen ik zelf nog verkoper was  kwam Onkyo als eerste met 7 en 9 kanaals receivers, ze liepen dus ver voor op de anderen. Ben het dus overduidelijk met Martijn eens.

Wat betreft die Pioneer… betaalde er destijds 349 voor, dus mijn verwachtingen waren niet zo hoog. Maar die werden overtroffen.

Download de handleiding eens. Dan zie je wat de mogelijkheden zijn. Er kan zelfs een passieve sub op, en een extra tulp uitgang voor kanaal 6+7, als je die apart wil versterken.

Jaja… ben nu helemaal Pioneer minden, maar, eerlijkheidshalve, hoor ik geen enkel verschil tussen de 3 merken die ik noemde.  Meer geld betekent in de regel meer vermigen en features.

Het is maar wat je wil. Merk maakt echt niet zoveel uit. Is persoonlijk.