Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema schiet naar verschillende bronnen?


28 augustus, 2014, Categorie:

Ik gebruik al een geruime tijd een Home Cinema set van Samsung i.c.m met een Samsung televisie. Hierbij is de Home Cinema verbonden met de KPN interactieve tv welke vervolgens naar de televisie gaat. De overige aansluiting van de Home Cinema zit op de Xbox.

Nu is het probleem dat wanneer ik televisie zit te kijken ( welke is ingesteld op HDMI 1) de Home Cinema automatisch naar verschillende sources gaat. Het lijkt alsof ik 10 x achter elkaar op de Source knop druk van de afstandbediening. Deze schiet dan van Hdmi 1 naar Hdmi 2 , Digitaal in, Radio , Aux etc.  Dit gebeurt heden regelmatig waardoor ik elke keer weer terug moet schakelen naar HDMI 1 .

Het ligt niet aan de afstandsbediening, heb de batterijen eruit gehaald om te kijken of het probleem zich nog steeds liet zien. Dit was dus helaas het geval.

Enig idee wat het probleem kan zijn ?

Alvast bedankt,

 

Marco

Antwoorden

Het zou kunnen dat de home cinema set (of een component) probeert te communiceren met de tv maar dat dit niet lukt. Probeer HDMI-CEC op alle apparaten eens uit te zetten. Dan stop je de (meeste) communicatie en dat zou kunnen helpen.

Ik heb nu van zowel mijn Samsung tv als surround systeem de cec uitgeschakeld en toch blijf ik het probleem houden. Iemand nog andere opties?