Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema met losse speakers-set?


24 november, 2015, Categorie:

Beste redactie,

op dit moment ben ik me aan het oriënteren om in onze huiskamer (4×6 m, zitafstand TV 5m) een nieuwe home-cinema op te bouwen. Mijn bedoeling is om losse componenten te kopen met goed prijs/kwaliteitverhouding. Nu zou ik graag losse speakers willen kopen voor het surround-effect met 2 frontspeakers (die naast film ook geschikt moet zijn voor muziek), een centerspeaker(niet te kolossaal) en 2 satelliet-speakers. Als het kan wil ik geen gebruik maken van een subwoofer. Nu heb ik me verdiept, maar ik kom er niet uit om een goede combinatie te vinden van het zelfde merk. Ik zou graag de satelliet-speakers op een standaard willen en niet ophangen, op de grond of op een kastje hebben staan. De frontspeakers mogen zuilen zijn. Is er vwb deze combinatie een suggestie te geven en is een prijs tussen 500-1000 haalbaar?

Ik heb geen haast met aanschaf, want ik ga wachten tot er meerdere Blu Ray 4K UHD spelers op de markt zijn, TV 4k UHD/S-UHD of OLED indien betaalbaar en receiver (evt met Dolby Atmos maar hoeft niet)

mvg Arjan

 

 

Antwoorden

Poeh.. dat is lastig om te zeggen want luidsprekers zijn echt een kwestie van smaak. Ben je al eens naar een HiFi-zaak gegaan en heb je hun deze vraag voorgelegd? Ze kunnen je dan wellicht verschillende opties laten zien en horen. Ik denk aan KEF, Harman, JBL, Yamaha en Pioneer.

Ik ben nog niet bij een hifi-zaak geweest voordat ik me helemaal verdiept en geinformeerd heb. Maar dat zal ik zeker gaan doen om te horen hoe het geluid van diverse luidsprekers klinkt. Wat ik ook niet goed kan ontdekken is of elke boekenkastluidsprekers op een bijbehorende standaard geplaatst kan worden. Want de surroundspeakers kan ik niet kwijt op een kast ofzo achter in de kamer en op de grond zetten lijkt me niet optimaal.