Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema kopen of niet?


13 april, 2014, Categorie:

Hallo, 

ik ben aan het twijfelen of ik een home cinema zou gaan aanschaffen. ik heb niet echt een voorkeur voor een merk maar, maar voor handigheid dacht ik toch aan de samsung serie, mede doordat als ik een samsung tv koop met meegeleverde ir blaster en samsung’s anymet+ de home cinema en de samsung UPC horizonbox gelijk aan en uit kan zetten. En dat ik niet zoals mij’n vorige Panasonic 2.1 steeds allebei appart aanzetten dan kom je in het menu van de home cinema en dan bronsigeniaal selecteren en dan pas tv kijken. Ik vroeg me dus af, als ik de ir. blaster voor de UPC horizon box leg en de home cinema met de anymet+ verbind dat alles dan met een afstandsbediening te regelen is. En ook als ik een film b.v op film 1 kijk en daarna b.v Pauw en Witteman zou ik graag geen 5.1 tijdens zo’n praat programma willen horen, zou ik dat in de instellingen van samsung kunnen doen dat, ik inplaats van audio extern naar tv luidspreker of hoor ik dan alsnog geen geluid uit tv zonder de 5.1 ? 

Graag hoor ik van u.

mvg Daniel bos

Antwoorden

Naar wat ik weet reageert de UPC mediabox niet op Anynet, dus ik vraag me af of de mediabox wel reageert op de afstandsbediening van de set. Mogelijk heeft Samsung de mogelijkheid ingebouwd dat je apparatuur middels codes kunt koppelen, maar dat durf ik niet te zeggen. Anynet is echt voor Samsung apparatuur. 

Over de andere vraag; dat ligt eraan hoe alles aangesloten is. Als de mediabox op de home cinema set aangesloten wordt dan gaat het altijd via de set. Tenzij de set een pass-through-functie heeft (dus audio en video doorsturen) maar die zie ik zo snel niet terug.

Je hebt te maken met een alles-in-een set en dus zijn de mogelijkheden beperkt ten opzichte van een receiver bijvoorbeeld.