Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoeveel HDMI in aansluitingen heb ik nodig voor een Home cinema set icm tv en xbox one?


18 oktober, 2016, Categorie:

Beste,

Ik wil graag weten hoeveel HDMI aansluitingen ik nodig ga hebben op een nieuwe home cinema set om 5.1 surround sound wel op mijn tv als op mijn xbox one te krijgen. Mijn TV ondersteunt ARC.

Nu heb ik al heel veel websites en fora afgezocht en heb ik zelf het idee dat de receiver minimaal over een HDMI uit (met ARC) en een HDMI in moet beschikken. Op de ARC uit zal ik dan de TV aansluiten en de Xbox one op de HDMI in (de xbox direct op de tv aansluiten en de tv als hub gebruiken zou er blijkbaar toe leiden dat ik maar 2.0 geluid over de xbox krijg?). Moet dit voldoende zijn om ze beiden te laten werken met 5.1 sound?

Het gaat me dus eigenlijk echt om het geluid over deze twee apparaten, en niet over de dvd/blurayspeler van de home cinema set zelf, aangezien ik al een blurayspeler heb in de xbox one. Maar aangezien mijn budget niet heel groot is (300 max.), lijkt het me na het vergelijken op internet nog steeds de goedkoopste optie om een HCset te kopen met genoeg aansluitingen ipv een receiver met losse speakers. Is dit correct?

En heeft over het algemeen een Pioneer setje met 100W totaal (300€) veel slechter geluid dan een LG set met 1000W (ook 300€)? Want ik heb juist een hoge dunk van het merk pioneer en kan me niet voorstellen dat het verschil tussen deze twee qua geluid zo groot kan zijn.

Al met al nog al wat vraagjes, maar ik hoop dat ze voor jou eenvoudig te beantwoorden zijn.

Groet,
Roy

Antwoorden

Wil je een receiver of home cinema-set?

Met een receiver zit je meestal wel goed. Daar heb je vaak vier of meer inputs.

Wat je zegt klopt inderdaad, maar ik zou het zelf wel ruimer nemen. Dus minimaal twee inputs.

Het wattage zegt helaas vrij weinig. Ik zou gaan luisteren of anders op ervaringen van anderen afgaan.

Dankjewel voor je snelle antwoord Martijn.

In feite wil ik voor een goedkope prijs de relatief hoogste kwaliteit halen. Met een home cinema-set weet ik dat ik er dingen bijkrijg die ik niet nodig heb (zoals een dvd/blurayspeler), maar waar ik wel voor betaal. Dus een receiver geniet mijn voorkeur. Echter is het dan de vraag of ik een kwalitatief goede receiver met speaker set weet te vinden die niet duurder is dan een home cinema set die, op het aantal hdmi ingangen na, ongeveer hetzelfde levert.

Als ik even zo brutaal mag zijn, welke van deze sets zou je in mijn situatie aanraden:

https://tweakers.net/categorie/654/home-cinema-en-audiosets/producten/#filter:q1YqKMpMTvVNrFCyMjYy0IFyM_OUrAxB3OKC1GS3zJyS1KJiJatqJSMDEwMQXZaYo2QVrWRoYGCmFFuro2RoaGSOJG5paQkRNrXAFK6tBQA

Roy

Hi Roy,

Ik zou zelf voor de Onkyo of Yamaha gaan. Daar heb ik de beste ervaringen mee.

Top, bedankt voor de tips!