Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe speel je geluid af vanaf de laptop op een home cinema set zonder Hdmi kabel?


3 mei, 2014, Categorie:

Hallo,

 

ik heb een laptop (HP pavilion G6) en hier luister ik best veel muziek op af. Op zolder stond onze oude Home cinema set (pioneer XV-DV313), en ik dacht, zou wel mooi zijn als ik daar mijn geluid op kan streamen op mijn kamer(ben nog maar 16, dus niet zoveel verstand). nou kwam ik erachter dat deze home cinema set toch wel zo oud is, dat hij geen Hdmi poort heeft. Is er een manier om toch het geluid op de home cinema set af te laten spelen? Of kan dit helemaal niet?

 

Mvg. Eelco

 

Laptop: HP Pavilion G6

Home cinema set: Pioneer XV-DV313

 

Antwoorden

geaccepteerd

Hoi Eelco,

Dat is zeker mogelijk, afhankelijk van de aansluitingen van de home cinema set. Als er geen hdmi-poort op zit kun je de laptop alsnog verbinden middels een audiokabel. Gebruik bijvoorbeeld een minijack naar tulp kabel om de laptop te verbinden. Beter is nog om beiden digitaal te verbinden, bijvoorbeeld met een optische kabel. Maar, dan geldt dat beiden wel over een optische poort moeten beschikken. De meest makkelijke manier is de eerstgenoemde manier. Elke laptop heeft een koptelefoon (minijack) uitgang en elke home cinema set heeft een tulp-ingang.

Beste Martijn,

 

Ik heb eens gekeken, en zo’n kabeltje zou wel eens kunnen werken ja! bedankt.

nu alleen nog zo’n kabeltje kopen, bedankt voor uw hulp!

 

Mvg, Eelco

Hallo je kan het beste een AUX kabel gebruiken die gaat in je koptelefoon uitgang van je laptop direct naar je pioneer.

PS ik ben ook maar 16 maar je moet je er een beetje in verdiepen ga naar een bcc of een mediamarkt en vraag voor een goede uitleg .