Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe speel ik het geluid van mijn tv af over de boxen van mijn Home Theater System?


8 december, 2013, Categorie:

Beste lezer,

Ik ben in het bezit van een Panasonic TX-L32E6E televisie. Daarnaast heb ik een Home Theater System van Panasonic type SC-PT460. De televisie en het Home Theater System zijn met elkaar verbonden via een HDMI-kabel. Toch lukt het mij niet om het geluid van mijn televisie over de boxen te laten spelen. Ik krijg prima geluid als ik een DVD afspeel, maar als ik via het Viera link menu de keuze ‘Home Cinema’ neem bij ‘Keuze luidsprekers’ komt er geen geluid meer. Terwijl dit met mijn vorige televisie wel gewoon lukte. Waarschijnlijk staan de instellingen tussen de televisie en het Home Theater System niet helemaal goed. Ik heb de gebruiksaanwijzingen erbij gepakt en heb van alles geprobeerd, maar ik kom er zelf niet uit.

Is er iemand die me kan helpen?

Alvast bedankt.

Antwoorden

Hoi,

Beschikken beide apparaten over HDMI ARC? Als dat ondersteund wordt dan zou het zo moeten werken, maar zorg dat op beide apparaten de audio-instelling correct staat. Op de set moet ook duidelijk gemaakt worden dat de tv input via de HDMI-aansluiting terug komt.

Als de apparaten niet over HDMI ARC beschikken dan is een digitale kabel een oplossing.

Bedankt voor de snelle reactie!

Mijn televisie beschikt wel over HDMI ARC, mijn Home Theater System niet. Maar ik begreep dat dit geen probleem is, aangezien Viera link ervoor zorgt dat apparaten (beschikkend over ARC of niet) met elkaar verbonden kunnen worden met enkel een HDMI-kabel. Of heb ik dat mis?

Ik denk dat de audio-instelling niet helemaal correspondeert tussen de twee apparaten. Ik heb van alles geponeerd, maar heb geen idee meer waar ik het moet zoeken in de menu’s.

Dat heb je niet mis, maar volgens mij is Viera Link alleen voor het doorgeven van signalen voor bijvoorbeeld het tegelijkertijd aanzetten van de apparatuur, niet voor audio doorgave. Het gaat dus puur om de besturing. Zie ook de website van Panasonic.

Aha, zo zit dat. Dan is de aanschaf van een optische kabel waarschijnlijk toch de oplossing. Ik heb er trouwens nog wel een rood/wit tulp-kabeltje tussen gezet, maar ook dat hielp niet.