Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe sluit je een oude av receiver aan op een nieuwe HDtv?


2 april, 2014, Categorie:

Ik wil iemand blij maken met mijn oude av receiver zonder hdmi-aansluitingen, maar weet niet goed hoe deze het beste aan te sluiten op een 2 jaar oude Philips tv (9000 serie)? Het is bedoeling dat de tv ook werkt, wanneer de av receiver niet ingeschakeld is.

Als u kunt helpen, vriendelijk bedankt!

Antwoorden

Dat ligt eraan wat je allemaal met de receiver wilt doen. Deze dient namelijk vaak als hub voor je andere apparatuur. Er zijn daarom vele mogelijkheden, voornamelijk voor audio, maar die zijn weer afhankelijk van de aansluitingen waar deze receiver wel over beschikt.

Als je de audio van de tv over de receiver wilt laten lopen dan zul je een digitale (voorkeur) of analoge kabel tussen receiver en tv moeten leggen.

De AV receiver is een Philips fr994. Ik wil inderdaad het geluid van tv(zenders) over de av receiver en speakers laten lopen. Een digiAudi audio-kabel van tv naar receiver is mogelijk. 

Zou met de bovenstaande oplossing ook het geluid van de tv werken, indien de av receiver niet aan staat? En moet er daarnaast nog een extra verbinding van de receiver uitgang naar de tv ingang gemaakt worden, zoals wel zou gebeuren indien beide apparaten over hdmi aansluitingen zouden beschikken?

Hopelijk kun je helpen. Bedankt hoor.

Volgens mij begrijp ik het nu beter. Er hoeft alleen een extra verbinding van de receiver uitgang naar de tv ingang gemaakt te worden als er ook beeldsignalen op de receiver binnenkomen. Bijvoorbeeld als er nog een extra digitale decoder, dvd- of blu ray-speler op de receiver worden aangesloten. 
Als dit niet het geval is, zoals in bovenstaande oplossing of wanneer je theoretisch alleen over een tv en een receiver zou beschikken, dan is dit niet nodig.

Klopt dit vermoeden?

Klopt helemaal 🙂 

Of je tv ook geluid kan weergeven als de receiver uitstaat durf ik zo niet te zeggen. Dat is even proberen, maar ik verwacht het niet.

hoi ik wil graag dezelfde receiver aan een blu ray speler aansluiten hoe ga ik dat doen?

Op dezelfde manier als de tv, met een coaxiaal of optische kabel.