Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe sluit ik geluid van tv via Netflix aan op versterker?


22 oktober, 2014, Categorie:

Hoe stel ik geluid van tv via Netflix aan op de versterker, zodat het geluid via boxen komt?

Antwoorden

Dit ligt eraan welke aansluitingen de tv heeft maar in de meeste gevallen kun je hiervoor de optische audio-uitgang gebruiken. Hier sluit je de receiver op aan. Als dit niet mogelijk is gebruik je de analoge tulp-uitgangen of zelfs de koptelefoonuitgang.

Hoi Martijn,

 

Ik heb na een hele tijd knutselen eindelijk mijn probleem van tv/netflix/app geluid over de boxen opgelost door de hdmi2 (ARC) uitgang op de tv te gebruiken ipv de hdmi1 uitgang. Hoe simpel kan het zijn…pfff.

 

Nu loop ik tegen een ander probleem aan om optimaal te genieten. Het is schijnbaar nog steeds nodig om met 3 AB’s te werken…. ik heb de universele AB ingesteld op mijn Samsung UE46F6500 via Anynet. Echter als ik de TV aanzet (en dus ook mijn receiver en kpn box) schakelt de receiver telkens heel snel weer uit. Gevolg, ik heb geen geluid van de receiver en moet op de AB van de receiver deze weer de aan zetten.

 

Iemand een oplossing hiervoor?

 

 

Mooi dat je de oplossing gevonden hebt maar – ik zag je vele reacties – helaas geldt deze voor veel mensen niet aangezien ze de ARC-poort al gebruiken.

Via HDMI-CEC zou dit moeten werken maar afhankelijk van de receiver en de firmware ervan kan dit communicatieproblemen opleveren. Staat op de receiver HDMI-CEC correct geactiveerd? En is deze voorzien van de meest recente firmware?