Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe sluit ik een soundplate met optische ingang aan op een laptop zonder Toslink?

evg

26 september, 2015, Categorie:

Hoi,

Ik heb een laptop met daaraan gekoppeld een losse monitor. Onder de monitor heb ik een soundplate staan van LG. Ik kan muziek afspelen via bluetooth, dat werkt prima. Als ik echter youtube filmpjes kijken zit er wat vertraging in het geluid (latency). Bij muziek luisteren is dat niet erg, bij filmpjes kijken vind ik het nogal storend.

Ik vroeg me af of die vertraging er niet is als ik de soundplate via de optische ingang verbind. Maar mijn laptop heeft geen optische uitgang, en ik zie nergens een USB naar Toslink converter die ik volgens mij nodig heb. Het enige dat ik kon vinden is dit:

http://www.bax-shop.nl/externe-audio-interface/behringer-uca222-usb-interface

Maar dat lijkt me eigenlijk wat overkill. Bestaan er USB naar Toslink converters? Of moet ik een hele andere oplossing gebruiken? Ik hoor het graag!

Bedankt alvast,

Edwin

Antwoorden

Helaas ken ik die oplossing niet en durf ik dus ook niet te zeggen wat de kwaliteit ervan is. Ik heb zelf nog nooit een adapter van usb naar toslink gebruikt. Mogelijk zijn hier bezoekers die dat wel gedaan hebben? Je zou nog de koptelefoon-uitgang kunnen proberen.

CYP analoog naar digital converter, sluit hem aan op de hoofdtelefoon uitgang van je Laptop en ga dan optisch naar je soundplate.