Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe sluit ik een oude receiver aan op een nieuwe blu ray-speler?


1 april, 2014, Categorie:

Beste, 

Allereerst wil ik aangeven dat ik inmiddels al heel wat meer te weten ben gekomen over Home Cinema door deze geweldige site, bedankt daarvoor. Ik heb slechts nog één vraag, voordat ik een nieuwe blu ray-speler wil aanschaffen. 

Ik heb namelijk nog een oude receiver (5.1-kanaal), zonder hdmi-aansluitingen. Die wil ik graag behouden. Daarom wil ik een nieuwe blu-ray speler via hdmi direct aansluiten op mijn hd tv. Het geluid wil ik vervolgens van de blu-ray speler naar de oude receiver leiden. 

Kunt u mij vertellen op welke manier ik dit het beste kan doen, zodat ik HD (of vergelijkbaar) geluidskwaliteit kan verkrijgen? Ik heb wat gelezen over de mogelijkheid van PCM-ondersteuning door de blu ray-speler, maar dat Toslink en digitale coax kabels vervolgens niet in staat zouden zijn om het juiste signaal naar de receiver door te sturen. Hierdoor treedt dus kwaliteitsverlies van het geluid op. Hoe kan ik dit voorkomen?

Wellicht kunt u een en ander verduidelijken en mij aangeven wat voor mij de beste optie is.

Ontzettend bedankt!

Antwoorden

Beste,

Dat is een goede vraag. Ik ga er vanuit dat de receiver ook niet beschikt over een decoder voor HD-audioformaten? 

En is de receiver voorzien van analoge meerkanaals ingangen? Dan zou je een Blu-ray speler met analoge 5.1/7.1-kanaals uitgangen kunnen aanschaffen en deze analoge uitgangen koppelen met de analoge ingangen van de receiver.

Anders ben je helaas aangewezen op de optische of coaxiale aansluitingen, en zoals je al aangeeft is daarmee niet het maximale uit het geluid te halen.

Beste Martijn,

Dat klopt, mijn receiver beschikt niet over een decoder voor HD-audioformaten.

Bedankt voor je snelle antwoord, het is me helemaal duidelijk!