Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik het geluid van mijn PS3, hd ontvanger en tv op mijn receiver?


9 februari, 2014, Categorie:

Ik heb mijn telfort hd recorder voor televisie en playstation 3 aangesloten op mijn samsung smart tv model f6400. Vandaar heb ik een optische kabel van de tv naar de receiver. De receiver staat op optische stand en de tv staat op externe speakers. 

Wat ik nu krijg is geluid van de tv en als ik de playstation aan zet krijg is blurays en games niet te horen. Geen geluid. En sommige video content van de harde schijf hoor ik wel en andere dingen weer niet.

Het doel is om gewoon 5.1 en dts 5.1 te kunnen ontvangen van de ps3 en hd ontvanger via de tv naar de receiver.

De tv ondersteund 5.1 dolby en dts via extern. Ik dacht zelf dat het in de playstation instellingen zat maar kome r niet helemaal uit helaas.

Antwoorden

Waarom sluit je de PS3 en digitale ontvanger niet direct op de receiver aan qua audio? Dat is de beste manier voor het beste geluid. DTS en Dolby worden niet teruggestuurd via ARC. 

He Martijn,

Daar komt het probleem om de hoek kijken. Mijn receiver heeft 1 x optical in, 1 x tulp in en 1 x coax in.

Ik had voorheen mijn ps3 op de opt in en de decoder op de tulp in maar nu heb ik ook nog audio van de smart functies van de tv zoals netflix enz.

Ik heb nog gekeken om het zoals voorheen aan de sluiten en de opt uit van de tv om te vormen naar coax en die in de receiver te doen. Maar dan heb ik nog meer kabels nodig.

 

 

Tja, dan wordt het lastig. Het geluid van de decoder zou je in Dolby Digital wel via ARC moeten kunnen terugsturen naar de receiver. De decoder wordt dan middels HDMI op de tv aangesloten. Dat werkt niet? 

De PS3 koppel je dan direct aan de receiver, net als de tv voor de Smart tv audio.