Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik geluid via google chromecast via de speakers home cinema?


8 februari, 2016, Categorie:

Hallo,

 

ik heb een google chromecast dongen in de HDMI 3 uitgang, hoe kan ik het geluid via de speakers (dolby surround) krijgen/instellen. Voorheen had ik een audio kabel vanuit de versterker naar de laptop en moest ik de uitgang vd versterker op DB-inn-2 zetten. Hoe moet ik dit instellen?

 

 

Antwoorden

De Chromecast zit in je tv neem ik aan? Leg dan een (optische) audiokabel tussen de tv en de receiver/set. Zorg dat je de set op de juiste input zet (input van de optische ingang).

Beste Martijn Chel,

ik heb dezelfde vraag , chromecast op tv,.. En hoe de Audio via homecinnema set- blu-ray.

alleen het antwoord wat je gegeven heb, is mij net iets te onduidelijk qua termen: juiste input , optische input etc..

kan je misschien t nog een keer uitleggen, zonder al teveel vak-jargon

woorden..?

vriendelijk bedankt alvast,

‘mvg

tan

Dat is geen vakjargon, dat je de benaming van de aansluitingen 🙂

Maar, de optische ingang en uitgang van je tv en home cinema kun je hiervoor gebruiken. Ook wel SPDIF genoemd. Koppel deze met een optische kabel.

Vervolgens selecteer je op de home cinema-set de ingang die met de optische ingang gekoppeld is. Mogelijk heet die ‘Digitaal 1’ of misschien ‘cd’. Dat verschilt. Check de achterzijde, het menu of de handleiding hiervoor.

Dankje wel, heeft mij geholpen.

Rudy

 

Zou dit ook op een surround van de Philips werken de HTS9520

Ik zit met een vergelijkbaar probleem: ik heb de chromecast 2 direct in mijn Yamaha surround receiver geplaatst (HDMI3). Ik kan alles casten, geen probleem maar 5.1 surround sound vanaf on-demand films en 5.1 demo’s vanaf youtube gaat niet lukken. Als ik een 5.1 testvideo cast, hoor ik wel links, midden en rechts maar niet achter (?). Er gaan op internet veel discussies hierover en zelfs google-hulp laat zeer te wensen over dus probeer ik het hier, wellicht dat iemand is die hier ervaring mee heeft.

Dank!

Aansluitend op mijn vorige bericht, was ik vergeten te vermelden: alle andere bronnen met 5.1, dolby en dolby dts van bijvoorbeeld muziek-dvd, gaat perfect, alles is correct aangesloten.

Groet, Hermann

Hallo ik heb een chromecast maar geeft sterio geluid ik heb een jvc seround set en mijn tv weer geert het hoe kan ik 5.1 geluid krijgen of is het aleen maar sterio ik hoop dat er  een optie is ik hebeen google home zou leuk zijn mvg berthus alvast bedankt voor de antwoorden

 

ook ik heb een probleem met mijn croom cast,deze is aangesloten op mijn pioneer plasma scherm, mijn scherm is aangesloten op mijn pioneer receiver ,nu komt het geluid via de tv als ik de croom cast in schakel, en niet via mijn receiver,ik heb ook een optische kabel geplaatst maar ook dit werkt niet. wat nu

Goedemorgen, is het mogelijk om via chromecast je netflix serie af te spelen op een PC scherm zonder geluid en dan het geluid te laten uitzenden via google home mini? Ik heb al een speakergroep aangemaakt via google home app, maar dan nog speelt hij of alleen het geluid af of alleen het beeld…

Wij hebben een Google Chromecast V3 gekocht en geïnstalleerd met een HDMI splitter wanneer we naar de gewone tv kijken (digibox orange) krijgen wij geluid uit de boxen van onze Sony surround (zonder wifi of bluetooth) wanneer we kijken via de Chromecast krijgen wij enkel geluid uit de boxen van de tv

Kan mij iemand helpen hoe wij het geluid alsnog uit de surround krijgen ?

Gr

Hilde

Een antwoord toevoegen