Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik geluid via google chromecast via de speakers home cinema?


8 februari, 2016, Categorie:

Hallo,

 

ik heb een google chromecast dongen in de HDMI 3 uitgang, hoe kan ik het geluid via de speakers (dolby surround) krijgen/instellen. Voorheen had ik een audio kabel vanuit de versterker naar de laptop en moest ik de uitgang vd versterker op DB-inn-2 zetten. Hoe moet ik dit instellen?

 

 

Antwoorden

De Chromecast zit in je tv neem ik aan? Leg dan een (optische) audiokabel tussen de tv en de receiver/set. Zorg dat je de set op de juiste input zet (input van de optische ingang).

Beste Martijn Chel,

ik heb dezelfde vraag , chromecast op tv,.. En hoe de Audio via homecinnema set- blu-ray.

alleen het antwoord wat je gegeven heb, is mij net iets te onduidelijk qua termen: juiste input , optische input etc..

kan je misschien t nog een keer uitleggen, zonder al teveel vak-jargon

woorden..?

vriendelijk bedankt alvast,

‘mvg

tan

Dat is geen vakjargon, dat je de benaming van de aansluitingen 🙂

Maar, de optische ingang en uitgang van je tv en home cinema kun je hiervoor gebruiken. Ook wel SPDIF genoemd. Koppel deze met een optische kabel.

Vervolgens selecteer je op de home cinema-set de ingang die met de optische ingang gekoppeld is. Mogelijk heet die ‘Digitaal 1’ of misschien ‘cd’. Dat verschilt. Check de achterzijde, het menu of de handleiding hiervoor.

Dankje wel, heeft mij geholpen.

Rudy

 

Zou dit ook op een surround van de Philips werken de HTS9520

Ik zit met een vergelijkbaar probleem: ik heb de chromecast 2 direct in mijn Yamaha surround receiver geplaatst (HDMI3). Ik kan alles casten, geen probleem maar 5.1 surround sound vanaf on-demand films en 5.1 demo’s vanaf youtube gaat niet lukken. Als ik een 5.1 testvideo cast, hoor ik wel links, midden en rechts maar niet achter (?). Er gaan op internet veel discussies hierover en zelfs google-hulp laat zeer te wensen over dus probeer ik het hier, wellicht dat iemand is die hier ervaring mee heeft.

Dank!

Aansluitend op mijn vorige bericht, was ik vergeten te vermelden: alle andere bronnen met 5.1, dolby en dolby dts van bijvoorbeeld muziek-dvd, gaat perfect, alles is correct aangesloten.

Groet, Hermann

Een antwoord toevoegen