Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik écht vloeiende beelden op mijn philips 55PUS7101/12?


19 juli, 2017, Categorie:

Hallo,

Wie kan en wil mij helpen (liefst een expert op het gebied van beeldkwaliteit en beeldinstellingen).  Ik heb bovengenoemd toestel nu ongeveer 2 maanden. Ik kijk tv via een Humax decoder type irhd 5400c en een hdmi ingang. Over de scherpte, contrast mogelijkheden heb ik niks te klagen.  Het beeld op zich is prachtig zo lang het (vrij) rustig is. Maar ik heb inmiddels onwijs veel verschillende beeldinstellingen uitgeprobeerd, i n-  en exclusief de uhd instelling en de beeldverbeteraars om de beelden vloeiend te krijgen. Ik had voor aankoop gelezen bij oa reviews dat deze tv daar geroemd om was, maar daar ben ik nog  niet van overtuigd. Het lukt me gewoon niet. Als iets in beeld bijv groot verschijnt en dan vlot achteruit beweegt, is dat altijd haperend/stoterig.   Idem als het beeld als geheel vrij snel van boven naar beneden of van beneden naar boven beweegt.  En als het echt snel gaat eigenlijk ook van links naar rechts en andersom. Ik word er gek van. Geen wijziging in de voor de hand liggende instellingen die daar invloed op zouden kunnen/moeten hebben helpt. Met name perfect natural motion zou dit moeten oplossen maar hoe meer ik die aanzet, hoe erger het wordt. Ik heb nu de volgende instellingen kort samengevat voor het tot nu toe beste resultaat waarbij ik dus nog steeds geen echt vloeiende beelden heb:  Alle beeldverbeteraars uit. En de beeldstijl heb ik op persoonlijk gezet.  Ik heb bij die opties ook al standaard, film, game modus etc geprobeerd. Niets helpt. Het blijft op een bepaalde manier bij genoemde voorbeelden haperen. Als ik op mijn humax menu kijk naar de signaalsterkte en kwaliteit is de sterkte 73% en de kwaliteit 100%.

De tv heeft ook een ingebouwd demo filmpje van een minuut of 3 a 4. Als je dat afspeelt (uhd) kan je niets aan de instellingen veranderen (wat ik op zich ook niet erg vind).  Daar zit een fragment in waarin je een vrouw van dichtbij ziet hardlopen.  De camera is dan een paar tellen op haar onderbenen gericht, op de loop beweging.  Daar zie ik dan ook een soort “ghost” benen om de echte benen heen.

Mankeert er nou iets aan mijn tv of zie ik iets helemaal over het hoofd?

Heel graag reacties want dit kijkt echt niet fijn.

O ja nog 1 aanvullende vraag. Ik lees ook geregeld over backlight,  misschien niet zozeer van belang voor mijn probleem, maar wie weet of en zo ja waar in het menu ik dat kan instellen?

Groet,

Steven.

Antwoorden

Beste,

Persoonlijk denk ik dat je de grenzen van wat je Pus 7101 in staat is al bereikt. Met een kalibratie is verbetering zeker mogelijk maar de grote vraag is : is het de moeite waard?

Dit scherm heb ik ook al verschillende keren bezig en eerlijk is eerlijk : er was weinig  dat me echt kon bekoren buiten het ambilight en design.

Bekijk ook eens dit artikel waar de hierboven gemaakte opmerkingen enkel bevestigd worden.

: https://tweakers.net/reviews/5151/1/philips-49pus7101-blinkt-uit-in-de-bijzaken-inleiding.html

Hopelijk is er een oplossing voor je probleem ! Succes .

Mvg,

Heb je al wel geprobeerd met de Motion-instelling te spelen? Het is een compromis maar het haperen kun je ermee weg krijgen. Je moet de ideale setting proberen te vinden.

Bioscoop modus, alle beeldverbeteraars uitzetten. Natural motion proberen!

Bedankt voor jullie , zij het uiteenlopende, reacties tot dusver. De eerste verontrust me nog het meest. Ik heb echt alle beeldverbeteraars,  in combinatie en los van elkaar al geprobeerd Martijn, maar daar wordt het niet beter van.

Is iemand van jullie de overtuiging toegedaan dat perfect vloeiende beelden wel moet kunnen met dit toestel ? Of kan ik terecht mijn beklag doen over dit euvel, vooral omdat het ook bij de demofilm gebeurt.

Met de huidige instellingen,  alle verbeteraar uit en als beeldstijl persoonlijk, komt de vloeiendheid nog het best uit de bus maar dat is vooral ten opzichte van alle andere opties. Ook dan is het beeld geregeld niet vrij van haperingen of stoterigheid of minder scherp als het qua beweging veel sneller gaat.

Ik heb bij beeldstijl ook bijna alle opties al gehad, overigens heet de cinema optie bij mij film. Maar ook dat maakt niet uit.

Heeft iemand nog aanvullende adviezen of tips? Mogen uiteraard ook dezelfde zijn die nu gereageerd hebben……

Misschien nog een vraag aan jou Martijn. Jij test volgens mij veel tv’s. Zit die van mij nu op het maximum van zijn kunnen of ben ik nou zo dom dat ik het niet voor elkaar krijg??

 

Groet,

Steven.

Er zit geen bioscoop modus op. Alleen film, en dat helpt niet. En alle verbeteraars staan al uit…..

Alleen de Motion-optie kan hierbij een uitkomst bieden. Als je daarmee alles geprobeerd hebt (de andere settings uit) dan ben ik bang dat dit is wat het paneel kan.

Tis n Philips, chinese kwaliteit onder Nederlandse naam! Softwarematig het allerslechtste wat je kunt kopen! 1 ding telt: aantallen verkopen!

Chinees ? Ik dacht dat het taiwanees ofzo was geworden.

Maar ik wil door deze wisselende reacties graag weten, is er iemand die dit toestel ook heeft, al dan niet in een ander beeld formaat,  die overtuigend wil en kan bevestigen dat echt vloeiende beelden ongeacht de beweging snelheid in beeld en/of van de camera met deze televisie wel mogelijk zijn, en zo ja, hoe ???

En als die er niet is  dan voel ik me toch geneigd te vragen welke televisie met dit schermformaat (55″), met 4k (want dat wil ik echt), en vooral, in deze prijs categorie (een paar honderd euro meer is geen probleem) dit wél waar maakt. Dat hoeft niet perse een Philips te zijn (al vind ik het ambilight bij dit merk toch wel een hele mooie feature en heb ik daarnaast zelf met philips op tv gebied verder ook geen negatieve ervaringen bij voorgaande modellen, in de wetenschap dat philips toen nog echt philips was). Misschien kan ik dit het best aan Martijn vragen? Het apparaat zit nog vol in de garantie – want maar 2 maanden oud – dus dan zal ik graag een beroep doen op de garantie met zo nodig het voorstel deze in te wisselen voor een vergelijkbare.

Maar ik sta best open voor een ander merk dat wel echt vloeiende beelden waar maakt, mits ik op overige kwaliteiten met name ten aanzien van beeld kwaliteit niet hoef in te leveren.

Ik begrijp dat je vasthoudt en tegenspartelt en probeert je aankoop te verdedigen  maar zoals ik al dacht en ook de bovenstaande reacties bevestigen : zonder software update van de fabrikant zelf om de motion control up te graden zit er helaas niets meer op dan ofwel verder te leven met je ergernis of de tv in te ruilen.

Zelf maakte ik ook al de fout om mijn huiswerk slecht te doen dus in het je belang van je portemonnee voor je een belangrijke aankoop doet alles wat je ook maar kan vinden over het product door te nemen om eventuele pijnpunten te elimineren.

Vele mensen zijn lui als het op dat punt komt en willen anderen het werk laten doen en dan nog liefst gratis.

Fout die ook veel gemaakt wordt is  voor de prijs van een midrange tv dezelfde kwaliteiten eisen als een high end scherm. Misschien in je wildste dromen maar inleveren op je bewegingsscherpte zal je altijd doen en artefacten en halo’s zullen daar in meer of mindere mate deel van uit maken.

Tp vision( philips) en ook Hisense( sharp) zijn leveranciers van vrij middelmatige tot slechte video processors en dito software. Ze maken het zelfs zo bont dat de merknaam een serieuze knauw krijgt en ze  er eigenlijk zo snel mogelijk vanaf willen . (sharp)

Nu deze keer je huiswerk goed maken en als je na deze reeks opmerkingen nog steeds van mening bent om bij hetzelfde merk te blijven dan ben je inderdaad die ezel die zich aan ………

 

Nav de laatste reactie( anoniem). Scherp, en in zoverre terecht. Alleen moet je wel weten dat ik dit model heb gekozen op basis van vele roemende klanten reviews op diverse sites, ook tav beeldkwaliteit en vloeiende beelden. Ik heb me er dus terdege tevoren in verdiept. Ik heb overigens inmiddels weer met philips customer service mail contact gehad en die steken het wel heel erg op de signaalsterkte. Die zou volgens hun norm tenminste 80 % moeten zijn ( bij mij 73% nu en de kwailteit is altijd 100%) . Maar ik heb er in de woonkamer nog wel een splitter tussen zitten omdat ik 2 decoders in gebruik heb. De humax en de samsung mediabox xl van Ziggo waarbij ik de humax primair gebruik.  Dus ik zal nog kijken wat het verschil in sterkte evt is als ik de humax rechtstreeks zonder splitter aansluit. Tuurlijk is er een verschil tussen midrange en high end toestellen maar dat kan ook over andere dingen gaan. En gezien je opmerking hecht ik eraan op te merken dat ik zeker geen philips “freak” ben en dat een monteur bij mij zeker niet bij voorbaat niks hoeft te kosten (mits er eentje komt die hier echt verstane van heeft).  Ik heb al aangegeven bereid te zijn over te stappen naar een ander vergelijkbaar toestel van een ander goed merk. Ik heb er daarnaast echt wel wat voor over om van dit probleem af te komen, maar dan moet er wel een oplossing zijn ! Ik heb  overigens nog royaal garantie op dit toestel dus als het daar aan ligt  (uiteindelijk) kan ik daar volgens mij wel met succes een beroep op doen. En ik weet ook dat philips philips niet meer is sinds de elektronica divisie is afgestoten in buitenlandse handen. Maar dit is ook geen toestel van 300 euro, dan mag je daar toch wel het een en ander van verwachten.  En nee, ik heb hem niet uitgekozen om zijn ambilight. Je kunt  je overigens ook afvragen of die high end toestellen allemaal waarmaken wat ze beloven…… het ligt volgens de klanten service van de fabrikant al gauw niet aan het toestel maar aan andere externe factoren.

U zegt klantenrecensies wel dit is maar een magere oogst  beter is het u te informeren door de betere specialisten zoals deze site hier , tweakers , av forum en avs en home cinema choice . om er maar enkele te noemen.

95 procent van het grote publiek is onwetend en denkt bij het zien van een mooi fake plaatje een unicum te hebben gezien. Het is allerminst moeilijk een  gemanipuleerd software bestand af te spelen als loop die dan dient als referentie . Voor zover het bedotten van de klant.

Wat betreft high-end toestellen die beantwoorden toch veel meer aan de doelstellingen dan de mid-range toestellen. Ze hebben hun gebreken zeker maar dan spreken we echt over detailkritiek  op het hoogste niveau. Neem een samsung js9500  , sony zd 9 , de oleds van LG, Panasonic, Sony en Loewe  en inderdaad hier en daar zijn er minuscule wijkingen maar stuk voor stuk zijn het pracht toestellen die alle midrange toestellen in hun schaduw stellen en dat rechtvaardigt ook hun prijs.

Nu voor uw probleem verwijder alle kastjes , splitters en andere toestanden op uw tv. Zorg dat uw ergens een blu-ray speler op de kop kan tikken en plaats een blu-ray disk( geen dvd want die maskeren veel te veel ) liefst een actie film of sci-film iets waar heel beweging in zit en doe de test op bewegingsscherpte .  Is het resultaat povertjes of vergelijkbaar met de dito kastjes dat is het paneel zeker de dader.  Controleer ook je kabels op onregelmatigheden dwz breuken, dubbel liggen , contacten enz.

Indien je besluit je toestel dan toch in te ruilen misschien is de Samsung ks 8000 dan toch de betere keuze maar dan zonder de klantenrecensies gerekend .

 

 

Perfect natural motion op medium,

En clear lcd aan

Hallo,

Ik heb geen idee van wanneer deze vraag is, datums ontbreken.

De domme commentaren over betere ‘panelen’ storen mij wel. Natuurlijk zijn er betere televisies te koop. Oled of Qled of 8k tv’s. Echter behoort de Philips tv nog altijd tot de betere in alle klassen. Ja ook door gerenommeerde testpanels als tweakers. Alles kan beter, maar Philips doet met de besten mee. Geen dom gelul meer dat dit niet zo zou zijn.

Alle merken hebben issues met ghosting zoals jij het beschrijft Steven52. Ik vind de snelle bewegingen en ultra scherpte ook storend om naar te kijken. Precies of ik naar een toneelstuk kijk. Maar smaken verschillen.

Ik heb het zelf opgelost door alle beeldverbeteraars uit te zetten en voorkeuren op persoonlijk te zetten. Nu begin ik langzaam enkele instelling bij te stellen om het beeld optimaal naar mijn zin te krijgen.

succes en geniet van je Philips (ambilight)

 

Als je  al de datum niet kan ontdekken en dan commentaar geven op de ‘domme commentators ‘ wie is er dan  de dommerik ?