Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe krijg ik 5.1 surroundgeluid als ik een film met mijn mediaplayer kijk?


25 maart, 2016, Categorie:

Ik heb een Samsung tv en Homecinema set en een mediaplayer van iconbit. Deze laatste heeft één HDMI aansluiting en heb ik aangesloten op de tv.

De Homecinema set is ook aangesloten op de tv met HDMI. Ik krijg gewoon geluid uit de 2 voorste luidsprekers, maar geen surroundgeluid geluid bij het afspelen van een film met de mediaplayer

Kan iemand mij vertellen wat ik niet goed doe?

Miguel

Antwoorden

Ik had het zelfde probleem,ik heb het opgelost door de media player rechtstreeks op de homvideo set aantesluiten op een vrije hdmi poort. Dan wordt 5.1 wel herkent. Succes.

 

 

Dank voor je antwoord.

Heeft je Mediaplayer dan meerdere HDMI aansluitingen ? Of ook maar 1? Ik heb de Mediaplayer aan de HC set gekoppeld met de HDMI, maar dan kan ik de Mediaplayer niet vinden op de tv.

Groet,

Miguel

Je moet je hc set op je tv aansluiten. Je tv inschakelen op je hc. En je media plaeyer op je hc inschakelen op de aansluiting daar van bv. Hdmi 2

Dank,

Inmiddels inderdaad gevonden hoe ik de mediaplayer terugvindt op mijn TV en heb ik weer beeld. Helaas is het me nog niet gelukt om 5.1 geluid te krijgen.. ondanks het directe aansluiten van mediaplayer aan de HC set via HDMI. Moet ik nog iets doen met de optische kabel?

 

 

hallo

Vergeet de optische kabel,alles moet nu via de hdmi kabel gaan.

Ik heb geen kennis van je media speler maar volgens mij kan je hier in ook nog wat instellingen wijzigen hiervoor. Zoek eens wat verder op internet.

Succes verder.

Groet Piet.

Dank je, ga ik doen,

Miguel

Gelukt, dank beiden. De tip HDMI en nog eens goed naar de instellingen kijken hebben uiteindelijk tot 5.1 geluid geleid

Oké fijn bedankt voor je terug melding. Veel kijk en luister plezier. Gr piet.