Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe kan ik geluid van de tv afspelen op mijn home cinema set?


4 februari, 2015, Categorie:

Hoii..

Ik heb sinds kort een sony bdv e2100 gekocht. Een home cinema set. Het is 5.1 uitvoering. Met blue – ray speler en Bluetooth.  Ik heb een philips tv. Type 32pfl3205/12

Via de HDMI is de sony aangesloten op de tv. Volgens handleiding gedaan. Nu heb ik via een andere HDMI poort mijn xbox aangesloten op de tv. En soms ook mijn laptop. Maar het lukt me niet om het geluid van de tv/ xbox op de home cinema set te krijgen. De Bluetooth werkt wel super goed.. 

Hoe kan dit? Doe ik iets fout.

Help !!

Antwoorden

Beschikken beide apparaten over HDMI ARC? Zo ja, zorg dan dat deze functie op beide apparaten ingeschakeld staat anders kan de audio via HDMI niet teruggestuurd worden naar de set. Zo nee, sluit dan een optische kabel aan tussen de tv en home cinema set.

Nou mijn tv heeft dus geen HDMI ARC.  Dus dat gaat helaas niet werken. Maar ik heb nu een audio kabel er in zitten. Zo’n tulp Kabel is dat, met links en rechts.  Maar daar reageert de Set ook niet op. En ik weet niet of een optische kabel past. Wat voor kabel is dat precies ? En hoe weet ik of mijn tv dat ook heeft ? En waar kan ik die kopen ?

Iig bedankt voor je reactie

Hoi,

Check even Google afbeeldingen, dan zie je hoe zo’n kabel en aansluiting eruit zien. Kans is groot dat beide apparaten dit hebben. Maar, alleen HDMI heeft dus geen zin wanneer je geen ARC heb. Tulpkabels zou ook moeten werken maar beide apparaten moeten hiervoor juist ingesteld worden. De set moet daarbij op de juiste input gezet worden (zie naamgeving input voor tulpkabels).

Okee nou ik ga het uitproberen !

Dankje wel

Heb een Sony home cinema model BDVE2100 gekocht heb hem een week heel tevreden van maar soms valt het geluid weg en moet ik alles uit zetten en weer aan zetten wie kan me helpen wat er is dank u